Kacsát hogyan süssem meg? Kaptam hízott kacsát,fogalmam sincs hogy kezdjek neki. Ötletek?
https://www.youtube.com/watch?v=1_5mPrB7lkk
De kacsasütő tál vagy egyéb olyan sütőbe tehető fazék, amibe szorongatás nélkül belefér, kelleni fog.
Mi lett a nyertes módszer?
Sok recept van, a hízott, kövér kacsát, libát a nagyszüleim, szüleim sokszor egyszerűen sütötték meg, mint ahogy a disznótorokban a tepertőt sütötték ki.
Feldarabolták, "alkatrészeire" szedték, és berakták egy jó nagy edénybe, öntöttek alá kevés vizet, és a tűzhelyen (nem sütőben) kisütötték a zsírt, a zsírban pedig megsült a hús.
A csontos részeket nem rakták bele (nyak, far, hát, de a kövér bőrt igen, abból lett a tepertő, az adta a zsírt, és a májat csak lenyegesen később, amikor már majdnem kész volt.
Semmiféle fűszer nem ment bele, a már kész sültet sózták meg fogyasztás előtt.
Ezt csak a valóban kövér, hízlalt kacsák, libák esetében művelték.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!