Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz a sült hús omlós?...

Mitől lesz a sült hús omlós? Hogy kell elkészíteni hogy omlós legyen?

Figyelt kérdés
Kinek milyen praktika vált be?
2021. szept. 15. 13:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
18%

9-es, csak a te fogalmazási hibádat javítottam ki, mert ezek szerint nem tudtad rendesen magyarul kifejezni magad, de nem ez a lényeg!


Elmagyarázom, gy.p. mi a lényeg.

Sülthúsnak minősül egy nyárson sült rablóhústól kezdve, egy párizsi csirkén keresztül, egy grillezett bélszínen át, egy egyben sült ökörig, minden!

Lehet csemegézni a 3-mas válaszomból!


Konfitálj már légyszíves egy húspogácsát, hamburgerhez, vagy egy cigánypecsenyét, vagy egy fogasfilét...


Igen kis halmazára igaz a "sülhúsoknak" az, hogy egyáltalán alkalmazható lenne hozzá a konfitálás, és ha igen, akkor az lenne a legjobb.

A 2-es válasz, egyszerűen a hülye kérdésre hülye válasz klasszikus esete.


A szuvidálás meg nem is értem, hogy jön ide!

A "rántás" amit a kis fantáziád a sütésnél másabb eljárásnak képzel (mi lehet akkor, párolás)

az valóban sütés, ha más technológiát kéne említeni, hát a szuvidálás aztán tényleg más!

Vákuumban abálás... az aztán sütés... gratulálok! Na, nagyon gyorsan bújj el szégyenedben, te jött ment kontár!

2021. szept. 15. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 bumbi02 ***** válasza:
43%

Az éjszakás mustáros pácot, meg társait nyugodtan felejtsd el, igazából csak időpazarlás.

Ha igazán omlós húst szeretnél, akkor:

- lassú hőkezelés (kionfitálás, szuvidálás)

- sóoldatos marinalás (6%-os só oldatban pihentetés, szelet húsnál maximum 1-2 óra)

- hirtelen hőkezelés és pihentetés (füstölgő serpenyőben pirítás, majd 180 fokos sütőben 1-2 perc, és végül 10-15 percnyi pihentetés, természetesen a sütési idő és pihentetési változik a hús vastagságától, és minőségétől)

2021. szept. 15. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
24%

" szelet (..) húst szeretnék megsütni sütőben (..).


Alapból helytelen, értelmetlen, rossz kombináció, szeletben, és sütőben sütni.

1-1 szelet húst, süss elő, majd süsd/párold kézre.


Serpenyőben, kevés zsiradékon, magas hőmérsékletes süss rá kérget. Süss rá egy pirult fehérje burkot, hirtelen, magas hőmérsékleten. Akár egy kevés lisztbe is megforgathatod előtte, ez egyrészt felszívja a húsnedveket, másrészt segíti a kéreg képződést, ami megakadályozza a húsnedvek kiszivárgását, és a hús kiszáradását.

Ha ez megvan, akkor jöhet egy kis víz, vagy alaplé, és rövid lében, lassan, fedő alatt, alig főzve, épphogy gyöngyözve, szépen készre párolod.

A felületéről leoldódó liszt közben besűríti a párolólevet, ami a sült pecsenyezsírrap összefőzve, tökéletes mártást ad a húshoz.

2021. szept. 15. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:
31%

14-es, egyelőre az egyetlen válaszoló voltam, aki letisztázta a kérdezővel, miről is van szó, hogy érdemben lehessen rá válaszolni!

Ellentétben veled, akinek eddig egyetlen használható válasza se volt!

És mint mostanra kiderült, se a konfitálás, se a szuvidálás, még csak véletlenül se jöhet szóba. :)

2021. szept. 15. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
84%

#10

Kérdező!

4-es vagyok.

Valamilyen általad használt zsiradékra tedd rá a 2 szelet húsodat, (só, bors, esetleg 2-3 gerezd fokhagyma) önts alá 0,5 dl vizet, fedd le alufóliával, vagy egy passzos fedővel, hogy ne tudjon elillanni a gőz és közepes lángon süsd. Utána fedés nélkül pirítsd egy kicsit!

Ennyi és nem több ez a történet!

2021. szept. 15. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 A kérdező kommentje:

Végül egy jénaiban sütöttem ki. Öntöttem alá vizet, kis olajat, befűszereztem a húst és 160 fokon, alufóliával lefedtem és kisütöttem. A végén levettem a fóliát és így lett egy kis kérge. Elég jó lett, bár legalább 2 órán keresztül sütöttem.


A válaszaitokat köszönöm.

2021. szept. 15. 17:09
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Én simán meglocsolom egy kis étolajjal a tetejét. Ennyi. Aztán alá is teszek olajat, hogy ne égjen oda. 200 fok kacsasütőben (fém) és egy óra alatt vajpuha nálam a karaj. Persze ez nem két szeletre érvényes, hanem egy 1 kilós darabra.
2021. szept. 16. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!