Mitől lesz a sült hús omlós? Hogy kell elkészíteni hogy omlós legyen?
9-es, csak a te fogalmazási hibádat javítottam ki, mert ezek szerint nem tudtad rendesen magyarul kifejezni magad, de nem ez a lényeg!
Elmagyarázom, gy.p. mi a lényeg.
Sülthúsnak minősül egy nyárson sült rablóhústól kezdve, egy párizsi csirkén keresztül, egy grillezett bélszínen át, egy egyben sült ökörig, minden!
Lehet csemegézni a 3-mas válaszomból!
Konfitálj már légyszíves egy húspogácsát, hamburgerhez, vagy egy cigánypecsenyét, vagy egy fogasfilét...
Igen kis halmazára igaz a "sülhúsoknak" az, hogy egyáltalán alkalmazható lenne hozzá a konfitálás, és ha igen, akkor az lenne a legjobb.
A 2-es válasz, egyszerűen a hülye kérdésre hülye válasz klasszikus esete.
A szuvidálás meg nem is értem, hogy jön ide!
A "rántás" amit a kis fantáziád a sütésnél másabb eljárásnak képzel (mi lehet akkor, párolás)
az valóban sütés, ha más technológiát kéne említeni, hát a szuvidálás aztán tényleg más!
Vákuumban abálás... az aztán sütés... gratulálok! Na, nagyon gyorsan bújj el szégyenedben, te jött ment kontár!
Az éjszakás mustáros pácot, meg társait nyugodtan felejtsd el, igazából csak időpazarlás.
Ha igazán omlós húst szeretnél, akkor:
- lassú hőkezelés (kionfitálás, szuvidálás)
- sóoldatos marinalás (6%-os só oldatban pihentetés, szelet húsnál maximum 1-2 óra)
- hirtelen hőkezelés és pihentetés (füstölgő serpenyőben pirítás, majd 180 fokos sütőben 1-2 perc, és végül 10-15 percnyi pihentetés, természetesen a sütési idő és pihentetési változik a hús vastagságától, és minőségétől)
" szelet (..) húst szeretnék megsütni sütőben (..).
Alapból helytelen, értelmetlen, rossz kombináció, szeletben, és sütőben sütni.
1-1 szelet húst, süss elő, majd süsd/párold kézre.
Serpenyőben, kevés zsiradékon, magas hőmérsékletes süss rá kérget. Süss rá egy pirult fehérje burkot, hirtelen, magas hőmérsékleten. Akár egy kevés lisztbe is megforgathatod előtte, ez egyrészt felszívja a húsnedveket, másrészt segíti a kéreg képződést, ami megakadályozza a húsnedvek kiszivárgását, és a hús kiszáradását.
Ha ez megvan, akkor jöhet egy kis víz, vagy alaplé, és rövid lében, lassan, fedő alatt, alig főzve, épphogy gyöngyözve, szépen készre párolod.
A felületéről leoldódó liszt közben besűríti a párolólevet, ami a sült pecsenyezsírrap összefőzve, tökéletes mártást ad a húshoz.
14-es, egyelőre az egyetlen válaszoló voltam, aki letisztázta a kérdezővel, miről is van szó, hogy érdemben lehessen rá válaszolni!
Ellentétben veled, akinek eddig egyetlen használható válasza se volt!
És mint mostanra kiderült, se a konfitálás, se a szuvidálás, még csak véletlenül se jöhet szóba. :)
#10
Kérdező!
4-es vagyok.
Valamilyen általad használt zsiradékra tedd rá a 2 szelet húsodat, (só, bors, esetleg 2-3 gerezd fokhagyma) önts alá 0,5 dl vizet, fedd le alufóliával, vagy egy passzos fedővel, hogy ne tudjon elillanni a gőz és közepes lángon süsd. Utána fedés nélkül pirítsd egy kicsit!
Ennyi és nem több ez a történet!
Végül egy jénaiban sütöttem ki. Öntöttem alá vizet, kis olajat, befűszereztem a húst és 160 fokon, alufóliával lefedtem és kisütöttem. A végén levettem a fóliát és így lett egy kis kérge. Elég jó lett, bár legalább 2 órán keresztül sütöttem.
A válaszaitokat köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!