Mitől lesz a sült hús omlós? Hogy kell elkészíteni hogy omlós legyen?
A konfitálásnál nincs jobb.
Annyi zsírban (nem olajban!), hogy ellepje, alacsony hőmérsékleten hosszú ideig.
Hús fajtatátol függ meddig kell sütni, de 60-90 fok és akár fél nap.
A másik a szuvidálás (sous vide), ha nem idegenkedsz a műanyagban sütestől. Gyakorlatilag ugyanaz a módszer, csak vakuumzacskóban vízben.
Milyen állat?
Csirke, pulyka, sertés, marha, bárány, vagy valamilyen hal?
Milyen része?
Mell, comb, karaj, szűz, szárny, lapocka, szegy, borda, oldalas, dagadó, lábszár, csülök, bélszín, hátszín, vagy az egész állat egészben?
Milyen technológia?
Egészben sütés, szeletben sütés, nyesedék sütése, grillezve, bundázva, natúron, nyárson, zárt hőben (sütő) nyílt tűzön (grill), bő zsiradékban, kevés zsiradékban, zsiradék nélkül, konfitálva, vagy egyéb előkészítő eljárás (forrázás, főzés, szuvidálás) után sütve?
Ezt csak így bemelegítésnek, hogy legalább nagyjából tudjuk már, mire is kéne válaszolni...
Más az eljárás, ha hirtelen sütöd (serpenyőben), grillezed, vagy a sütőben sütöd
Sütőben egy tepsinyi befűszerezett hús alá tegyél 0,5-1 dl vizet, Takard le alufóliával és csak amikor omlós, akkor vedd le róla. Onnantól már csak pirítsd, úgy 10-12 percig, vagy ameddig neked tetszik!
#5: én csak annyit mondtam, higy konfitalással es sous vide lesz legomlósabb a sült hús.
A rántás az egy külön sütési technológia.
#5
Én ugyan nem a 2-es vagyok, de bár roppant szűkszavú a kérdés, annyi azért kiderült, hogy nem rántott húsról kérdez, hanem sültről.
6-os!
Először is a rántás egy sűrítő anyag...
A rántott hús, meg egy sült hús féle!
Mint hogy másik nyolcezer sülthús féle is létekik.
Egy kis töredékére igaz, hogy a konfitálás a legjobb eljárás a számokra.
Például frissensülteknél (ide tartoznak a bundázott frissensültek, ezen belül a rántottnak hívott un. bécsi bundában sültek)
például tökéletesen alkalmatlanok konfitálásra.
Továbbiakban javaslom az okoskodás helyett inkább a kérdezést. Jó gyakran. Hasznodra válna.
#8: istenem de sötét vagy.
Ha valakinek azt mondod rántva süsse ki a húst, nem sűríteni akarja, te vagy aki nem fogja fel a dolgokat, sajnálom a körülötted élőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!