Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz a sült hús omlós?...

Mitől lesz a sült hús omlós? Hogy kell elkészíteni hogy omlós legyen?

Figyelt kérdés
Kinek milyen praktika vált be?
2021. szept. 15. 13:57
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
79%
Én fűszeres mustáros olajban pácolom egy éjszakán át. Minél tovább áll a pácban annál omlósabb lesz. Sertésnél egy beválik. A csirke kicsit szárazabb szokott lenni másnapra.
2021. szept. 15. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
26%

A konfitálásnál nincs jobb.

Annyi zsírban (nem olajban!), hogy ellepje, alacsony hőmérsékleten hosszú ideig.

Hús fajtatátol függ meddig kell sütni, de 60-90 fok és akár fél nap.

A másik a szuvidálás (sous vide), ha nem idegenkedsz a műanyagban sütestől. Gyakorlatilag ugyanaz a módszer, csak vakuumzacskóban vízben.

2021. szept. 15. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
89%

Milyen állat?

Csirke, pulyka, sertés, marha, bárány, vagy valamilyen hal?

Milyen része?

Mell, comb, karaj, szűz, szárny, lapocka, szegy, borda, oldalas, dagadó, lábszár, csülök, bélszín, hátszín, vagy az egész állat egészben?

Milyen technológia?

Egészben sütés, szeletben sütés, nyesedék sütése, grillezve, bundázva, natúron, nyárson, zárt hőben (sütő) nyílt tűzön (grill), bő zsiradékban, kevés zsiradékban, zsiradék nélkül, konfitálva, vagy egyéb előkészítő eljárás (forrázás, főzés, szuvidálás) után sütve?


Ezt csak így bemelegítésnek, hogy legalább nagyjából tudjuk már, mire is kéne válaszolni...

2021. szept. 15. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
93%

Más az eljárás, ha hirtelen sütöd (serpenyőben), grillezed, vagy a sütőben sütöd

Sütőben egy tepsinyi befűszerezett hús alá tegyél 0,5-1 dl vizet, Takard le alufóliával és csak amikor omlós, akkor vedd le róla. Onnantól már csak pirítsd, úgy 10-12 percig, vagy ameddig neked tetszik!

2021. szept. 15. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
50%

#5: én csak annyit mondtam, higy konfitalással es sous vide lesz legomlósabb a sült hús.

A rántás az egy külön sütési technológia.

2021. szept. 15. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
87%

#5

Én ugyan nem a 2-es vagyok, de bár roppant szűkszavú a kérdés, annyi azért kiderült, hogy nem rántott húsról kérdez, hanem sültről.

2021. szept. 15. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
16%

6-os!

Először is a rántás egy sűrítő anyag...


A rántott hús, meg egy sült hús féle!

Mint hogy másik nyolcezer sülthús féle is létekik.

Egy kis töredékére igaz, hogy a konfitálás a legjobb eljárás a számokra.

Például frissensülteknél (ide tartoznak a bundázott frissensültek, ezen belül a rántottnak hívott un. bécsi bundában sültek)

például tökéletesen alkalmatlanok konfitálásra.

Továbbiakban javaslom az okoskodás helyett inkább a kérdezést. Jó gyakran. Hasznodra válna.

2021. szept. 15. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
76%

#8: istenem de sötét vagy.

Ha valakinek azt mondod rántva süsse ki a húst, nem sűríteni akarja, te vagy aki nem fogja fel a dolgokat, sajnálom a körülötted élőket.

2021. szept. 15. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 A kérdező kommentje:
1-1 szelet sertéshúst szeretnék megsütni sütőben, tepsiben.
2021. szept. 15. 14:44
 10/17 anonim ***** válasza:
91%
Akkor a letakarós, vagy bő zsírban sütős verziót ajanlom.
2021. szept. 15. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!