Almáspitéhez a reszelt cukros almát(tölteléket)megfőzitek mielőtt a tésztára rakjátok?
Köszönöm a segítséget😊kezdő vagyok,hétvégén szeretnék sütni.Első lesz...
Milyen almát ajánlatok hozzá?
#11
A lényeg, hogy ne legyen kásás, mint pl. a Starking vagy a Gála.
Pitéhez jó az Idared, Jonatán, Golden, vagy utóbbi kettő keresztezéséből a Jonagold.
Ezek a leggyakrabban kapható fajták.
Szívesen!
Majd írd meg, hogy sikerült!
U.i:
És még egy tanács!
Nyugodtan tegyél bele több almát, mint amennyi a receptben van, mert úgy az igazi!
A receptekben rendszerint 40-50 dkg liszthez 1,5 kg almát írnak, de mire megpucolod, magházat kivágod, kicsavarod a levét, az jó esetben 1 kg és éppen csak megmutatod neki az almát.
Nyugodtan vegyél 2,5-3 kg almát egy gáztepsihez, akkor lesz pucolás után annyi, hogy mindenki megnyalja a 10 ujját!
17!
Odáig jó, hogy nem szoktad megfőzni, de...
- miért kevered össze a fűszerekkel, ha utána kicsavarod? Veszít a töltelék a fűszeres ízéből.
A lét meg ízesítheted külön.
- miért hagyod állni? Mi az értelme szerinted? A sütés nem elég?
- de legfőképp:
Mi a fenéért sütöd elő?
Életemben nem hallottam ilyet!
Esetleg egy receptet írnátok?
Rengeteg van interneten.
Nektek melyik lett finom? 😁😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!