SOS! Hogyan kell a reszelt almat megparolni?
Egyszerűbb kuktában meghámozva, kimagvalva és negyedelve (pici vizet aláöntve) megpárolni 5 perc alatt, szétesik magától.
Ha nincs kuktád, akkor kicsi vízbe beleteszed a reszelt almát, főzöd és kevergeted.
ha egy kevés vajon párolod neg, úgy is nagyon finom, sütikbe sokan csinálják így.
lábasba teszel egy darab vajat, attól függ mennyi sz alma.
2-5 deka is lehet a vaj. a levétől kinyomkodott almát a felolvadt vajon elkezded párolni, kevergetni,ekkor mehet rá a cukor, fahéj.
nagyon hamar megpuhul.
ha almáspitébe teszed, kihűlve kell a tésztára kenni.
Ljuden válasza:
"főzöd és kevergeted"
tegnap 10:33:
"vízzel felteszed, és addíg főzöd, amig pépszerű nem lesz"
A főzés az nem párolás!!!
Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy minek akarod a reszelt almát megpárolni....
Nehogy vizet tegyél alá! Az butaság!
Odateszed a gázra, kevered óvatosan, és pillanatok alatt levet ereszt... Amit úgyis leöntesz róla majd. És jó esetben megiszod. Butaság ezt hígítani....
A cukrot (ha kell, ízlés kérdése) a vége fele jobb beletenni, amikor már megpuhult az alma. Fahéj is mehet bele... és ha a cukor elolvadt, kész is...
köszönöm szépen!! na én raktam rá vizet, hogy ellepje, aztán lett valamilyen, de nem a legjobb.... mindenképp köszönöm a válaszokat!
azért volt sos, mert reggel írtam ki a kérdést és délben már meg kellett csinálnom a sütit!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!