Reszelt almából (sütin kívül) mit készíthetnék?
akkor mondok neked valamit, ami rostban gazdag, beindítja az emésztésedet: nyers répa, nyers alma lereszelve, összekeverve, és kevés citromlével átforgatva, édesítőszerrel/cukorral meghintve - isteni!
Én szeretem ugyanezt turmixként is fogyasztani, mehet még bele narancs is, és finom, házilag készített kubut kapsz.
vagy a másik ötletem: most csináltam klasszikus menzakaját otthon: főtt pulykamell almaszósszal, főtt burgonyával.
de szeretem az almakrémlevest is (nem kell tejszínnel dúsítani, mehet bele zsírszegény tejföl vagy joghurrt is). lehet más gyümölcsökkel is keverni.
vagy: szeretem a gyümölcsös húst (tepsiben összesütni a husit, a gyümölcsöt és a burgonyát - de mondjuk én akkor a gyümölcsöt nem reszelem le, hanem karikára vágom).
belemehet palacsintatésztába is, de te nem édességet akarsz :)
én írtam a reszelt almásat.
igen, az almás cékla nagyon finom! szeretem ivólének, levesnek, összepárolva burgonyával is. ráadásul a cékla nagyon egészséges és még viszonylag olcsó is (a legdrágább közértekben is 180-190 ft kilója). sajnos, erősen emeli a vércukrot (magas a GI-je), de ezt csak cukorbetegeknek írom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!