Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Almáspitéhez a reszelt cukros...

Almáspitéhez a reszelt cukros almát(tölteléket)megfőzitek mielőtt a tésztára rakjátok?

Figyelt kérdés
2021. szept. 9. 08:46
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
45%
Igen.
2021. szept. 9. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
93%

Hol így, hogy úgy, igazából almafajtától függ leginkább.

Amiből most sütöttem az nem, mert abból ha elkezdem főzni, egyből egy massza vagy püré vagy nem is tudom mi lesz, felesleges. Csak egy kis dió v gríz alá, mert egy pici levet ez is ereszt.

Van az a gumisabb húsú, na azt célszerű lereszelni, kissé kinyomkodni a levét és úgy a cuccba....


Ja és ha reszelem+főzőm, akkor csak azután cukrozom, hogy kinyomkodtam. MInek olvasszam fel és öntesm le róla a cukkert...?!!

2021. szept. 9. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
95%
Én soha nem főzöm meg az almát (nem is cukrozom, csak fahéjjal "kínálom meg"), a tegnapi "művem": [link]
2021. szept. 9. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
89%

Nem. Minek?

Mire a tészta megsül, addigra az alma is és intenzívebb, üdébb az íze.

Reszelem, csavarom és csak utána a fahéjas cukor.

Még soha nem maradt nyers az alma a pitémben.

2021. szept. 9. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem főzöm meg előre.
2021. szept. 9. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
96%
Nem, mert akkor sütés után csak egy pép lesz a pitében. Amíg sül, azalatt megpuhul annyira, amennyire kell, de még felismerhetö, hogy alma van benne.
2021. szept. 9. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Én sem főzöm, úgy szeretjük, ha szálasan marad benne az alma.
2021. szept. 9. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Az alma pillanatok alatt megfől-megsül, nem kell előfőzni, mint a babot!

Én még gyümölcslevesbe is csak az utolsó pillanatban teszem, mert különben szétesik és ázalaggá málik.

2021. szept. 9. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem főzőm. A nem kásás állagú, keményebb alma is lereszelve pár perc hőkezeléstől megpuhul. Annyit meg kap a sütés közben.
2021. szept. 9. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem főzöm én sem. Kezdő háziasszony koromban pároltam, b...szakodtam vele, aztán (jól írta itt valaki) lényegében egy pép lett a két tészta között.

Utána gondolkoztam, hogy egyik nagymamám sem párolta/főzte meg az almát.

Úgy csinálom, mint 4-es írta, kicsavarom, aztán fahéj, cukor, és mehet a tészta tetejére, rá a másik tészta.

Amúgy szerintem sokkal finomabb is, amikor a két tésztalap között párolódik meg, miközben sül a süti, tényleg minden íz benne marad.

2021. szept. 9. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!