Almáspitéhez a reszelt cukros almát(tölteléket)megfőzitek mielőtt a tésztára rakjátok?
Hol így, hogy úgy, igazából almafajtától függ leginkább.
Amiből most sütöttem az nem, mert abból ha elkezdem főzni, egyből egy massza vagy püré vagy nem is tudom mi lesz, felesleges. Csak egy kis dió v gríz alá, mert egy pici levet ez is ereszt.
Van az a gumisabb húsú, na azt célszerű lereszelni, kissé kinyomkodni a levét és úgy a cuccba....
Ja és ha reszelem+főzőm, akkor csak azután cukrozom, hogy kinyomkodtam. MInek olvasszam fel és öntesm le róla a cukkert...?!!
Nem. Minek?
Mire a tészta megsül, addigra az alma is és intenzívebb, üdébb az íze.
Reszelem, csavarom és csak utána a fahéjas cukor.
Még soha nem maradt nyers az alma a pitémben.
Az alma pillanatok alatt megfől-megsül, nem kell előfőzni, mint a babot!
Én még gyümölcslevesbe is csak az utolsó pillanatban teszem, mert különben szétesik és ázalaggá málik.
Nem főzöm én sem. Kezdő háziasszony koromban pároltam, b...szakodtam vele, aztán (jól írta itt valaki) lényegében egy pép lett a két tészta között.
Utána gondolkoztam, hogy egyik nagymamám sem párolta/főzte meg az almát.
Úgy csinálom, mint 4-es írta, kicsavarom, aztán fahéj, cukor, és mehet a tészta tetejére, rá a másik tészta.
Amúgy szerintem sokkal finomabb is, amikor a két tésztalap között párolódik meg, miközben sül a süti, tényleg minden íz benne marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!