Milyen gasztro ajándékokat csináltatok már?
Narancslekvár
Csokoládéból kiskanál (kávéhoz)
Levendulaszörp
Olajos magvak mézben
Ezek pedig utolsó héten, szinte frissen;
Mini püspökkenyér
Gesztenyés keksz
Többféle bonbon, ezeket az utolsó héten szoktam.
Fűszeres magvak, csokiba mártott mazsola és mogyoró, szintén az utolsó héten.
Bármilyen lekvárt már most is készíthetsz.
Fűszerkeveréket össze lehet keverni hetekkel korábban.
Kekszeket 1-2 héttel korábban meg lehet csinálni.
Lekvárokat, szörpöket, mézben vagy sós lében eltett ételeket, tej és tojás nélküli alkoholos italokat már most elkészíthetsz. Ha főzéshez különböző eceteket készítenél (borecet, almaecet, stb.), annak is most van itt az ideje, hiszen ezeknek több hét kell, hogy beérjenek és utána is sokáig eltarthatók. Az elkészült ecetet ízesítheted friss vagy szárított fűszernövényekkel. Ezeknek most van a szezonja, tehát érdemes mostanában félre tenni. Hasonlóképpen készíthetsz fűszeres olajat, vagy olajban eltett ételeket (fokhagyma, paradicsom, stb.)
Legfeljebb 1-2 héttel előtte érdemes: bonbonok, pillecukor, száraz sütemények, granola, egyes tésztaszószok.
1-2 nappal előtte: krémlikőrök, krémes sütemények, ropogós sós finomságok, mártások, szendvicskrémek, szószok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!