Sajt recept?
De nem ennyire mesterséges vackokkal mint most.
És abban is biztos vagyok hogy az nélkül is lehet csinálni mert valahol olvastam, hogy pl. Ecetet raknak bele de ezt nem próbáltam ki, de valaki mondta hogy az anyukája még ilyen mesterséges vackok nélkül is csinált, nem tudja, hogy pontosan hogyan, csak arra emlékszik, hogy több napot is vártak akár az alvadék keletkezésre.
Régen is biztos raktak bele valamit csak nem ilyen modern vackokat.
Meg még most is gondolom az amishock és az önellátók nem mennek föl a netre megrendelni az oltóanyagot.
Az oltóanaygkultúra ÉPPEN NEM mestérséges, az a természetes módszer, amit több évezrede alklamaznak. Csak nem a neten rendelték, hanem maguk készítették borjúgyomor felhasználásával.
Ecettel soha nem készítettek hagyományosan sajtot, ez teljesen új ötlet, és ez az, amit mesterségesnek lehetne nevezni!
Ha ennyire fogalmad sincs a dolgoról, akkor nem értem, miért okoskodsz, miért nem tudod elfogadni azt, hogy más lehetöség nincs
Köszönöm a borjúgyomorra voltam kíváncsi azaz ebből egy receptre, lehet otthon csinálni belőle oltóanyagot?
Az én hibám, rosszul fogalmaztam meg, azt akartam tudni hogy otthon, hogy lehet csinálni úgy hogy nem vásárolok hozzá semmit.
Bocsánat
A borjúgyomorból készült anyag az, amit oltóként meg tudsz vásárolni, házilag nem igazán megoldható.
Elsö lépésként ugyanis kell egy élö borjú, amit le kell vágnod, kiszedni a gyomrát és - ez a legproblémásabb - megfelelö módon kinyerni a szükséges oltóanyagot.
Tulajdonképpen ez az, amit elvégeznek helyetted, amit meg tudsz vásárolni, az az, amire szükség van a sajtkészítéshez.
"Csak te nem tudsz ilyet"
Akkor minek kérdezed? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!