Fürjtojás füstölés?
Csak egy receptet találtam, de az nem fogott meg annyira.
Tudnátok írni valami jót, beváltat?
Megfőzöd, megpucolod, egy rácson beteszed a füstölőbe.
Kb 1/2 óra füstölés kell neki - de ezt ki kell kísérletezni az igényidnek és a füstölődnek a függvényében.
A megfüstölt tojást befőttesüvegbe teszed, felöntöd olívaolajjal.
Fűszerezheted is: Fokhagyma, bors, csili, zöldfűszerek - ahogy szeretnéd.
Nagyon finom.
Pont így csinálom, ahogy az első írta.
Még egy tipp: nem mindegy, mivel füstölöd. Mivel rövid idő elég neki, a legjobb ha rendes, minőségi faszénen csinálod.
Az a baj, hogy nincs faszenem, csak bükk és diófaforgácsom.
Ezek közül egyik sem felel meg?
Jajjistenem… A faszén grillezéshez, hőközléshez használatos… Izzik, jól melegíti a felette lévő cuccost, de aromája alig van. Van ugyan, de nem sok. A pillanatnyi sütéshez megfelelő.
A bükkfaforgács az egyik legjobb füstölőanyag, a diófa kissé pikánsabb (nem annyira "semleges", mint a bükk).
Tehát füstölni alapvetően faforgáccsal, esetleg apróra szecskázott fával füstölünk, s semmiképpen nem faszénnel. (A faszén kiégetett fa, azaz pont az illó anyagait távolítják el – persze könnyebben ég, magasabb hőfokon, semleges.)
Következtetés: keményfával kell füstölni (a tieid tökéletesek), az idő nem kevés, egyrészt ki kell kísérletezni, másrészt utána kell olvasni, hogy mégis mire mennyi kell. Hideg füstön akár több napig is el lehet vacakolni tojásnál (is). Vigyázni kell, hogy ugyanakkor ki ne száradjon, mert akkor annak annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!