Forró sütőbe szabad vizet borítani?
Már sokszor észrevettük, hogy a sütemények szárazra sikerülnek. Azt olvastam, hogy egy kis vizet kell rakni a sütés közben a sütőben, így nem szárad ki. Illetve vannak olyan gyorsfagyasztott pékáruk (pl. pogácsa) aminek a hátuljára szintén rá van írva, hogy meg kell kicsit permetezni őket sütés előtt vagy valami hasonló. A legegyszerűbb megoldásnak az tűnt, hogy mikor be van rakva a tepszi, akkor alá a sütő aljára belöttyintek egy kis vizet (fél decit maximum) és gyorsan rácsukom az ajtót hogy ne jöjjön ki a gőz. Ez jól működik.
A kérdés, hogy szabad ilyet csinálni? Nem fog tönkre menni a sütő? Amikor be van löttyintve a víz, akkor szokott egy kis pattanó hangot adni a sütő, gondolom hogy hirtelen változik a hőmérséklete és a hőtágulás miatt adja ezt. Nem fog elrepedni vagy valami?
tepsi amúgy. nem tepszi. lehet selypítesz, de azt nem kell írásban jelezni
próbálj meg forró vizet tenni egy nagy lapos tepsibe, hogy nagy felületen tudjon párologni a víz
Persze, meleg víz kell bele, és lapos tepsibe, hogy nagy felületen párologjon.
És annyi idő alatt nem megy ki a gőz.
És ne utólag rakd be a vizes tepsit, hanem rögtön az elején, azzal melegítsd elő a sütőt. Úgy elég gőz lesz benne.
De ha az utólag beöntés jobban bejön, azt is megteheted, de azt is egy másik tepsibe csináld, amit előzőleg beraksz a sütőbe, ne a sütő aljára öntsd a vizet.
Találtam egy kis fém edényt, abba raktam be vizet. Jónak tűnik.
Ez egy régi gázos sütő. Még másik tepszinek sincs benne hely, csak 1 rács van bent és arra lehet pakolni kisebb méretűeket. Újat mostanában biztos nem fogok venni. Kivéve ha kapok 5-10 ezer Forintért, annyit tudnék rászánni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!