Forró sütőbe szabad vizet borítani?
Már sokszor észrevettük, hogy a sütemények szárazra sikerülnek. Azt olvastam, hogy egy kis vizet kell rakni a sütés közben a sütőben, így nem szárad ki. Illetve vannak olyan gyorsfagyasztott pékáruk (pl. pogácsa) aminek a hátuljára szintén rá van írva, hogy meg kell kicsit permetezni őket sütés előtt vagy valami hasonló. A legegyszerűbb megoldásnak az tűnt, hogy mikor be van rakva a tepszi, akkor alá a sütő aljára belöttyintek egy kis vizet (fél decit maximum) és gyorsan rácsukom az ajtót hogy ne jöjjön ki a gőz. Ez jól működik.
A kérdés, hogy szabad ilyet csinálni? Nem fog tönkre menni a sütő? Amikor be van löttyintve a víz, akkor szokott egy kis pattanó hangot adni a sütő, gondolom hogy hirtelen változik a hőmérséklete és a hőtágulás miatt adja ezt. Nem fog elrepedni vagy valami?
Pontosan, ahogy a 3-mas írja.
Lehet kapni ilyen egyszer használatos alumínium tepsiket, ilyen kis gagyik, annyira vékony a faluk, hogy hajlékony, grillezéshez is vannak, meg mindenféle célra, több méretben, több alakban...
Egy olyanért nem kár, abba tegyél vizet, azt be a sütő aljába, és úgy melegítsd fel.
Amit te csinálsz, azt egy ipari sütővel meg lehet csinálni, az natúr rozsdamente acél belülről. Egy háztartási sütő belülről zománcozott, ami nagyon tartós festés, de azért ilyen hirtelen hőmérséklet változás, hosszú távon nem tesz neki jót. A gyakori nagyon hirtelen hőingadozástól, anyagtágulástól, stb idővel megrepedezhet a zománcfesték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!