Hogy szeditek le a sütőpapírt a a süti aljáról, hogy ne kelljen borítani és szeletelitek fel?
Ha olyan sütemény, amit a tepsiben kell kihűteni, akkor ahogyan az első válaszoló írta,felszeletelem és egyesével szedem ki.
Ha utólag töltöm meg, kifordítom egy tálca segítségével, lehúzom a sütőpapírt, és megfordítom, hogy a tiszta (nem morzsás) oldala legyen süteményen, ezután visszateszem a tepsibe és megtöltöm. Így felszeletelés után könnyedén lejön a papír.
Azért teszem vissza a sütőpapírt, mert ráteszek még egy-két réteg krémet, ami nem szeretném ha ráragadna a tepsire. Amikor a sütemény elkészül a sütőpapír segítségével szépen ki lehet csúsztatni a vágódeszkára és így könnyebben szeletelhető. Persze ugyanezt meg lehetne új sütőpapírral is csinálni, de én így szoktam meg, ez egyszerű spórolás.
Ez a módszer az olyan süteményeknél jó ,mint pl.a Fanta szelet vagy a Narancsos szelet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!