Az angol nyelvű receptekben a Heavy cream és a Double cream pontosan mit takar?
Figyelt kérdés
Az előbbi a főző tejszín, az utóbbi pedig a habtejszín?2021. aug. 27. 10:14
1/4 anonim válasza:
Habtejszín,min 30%zsírtartalom,amit habbá tudsz verni
2/4 anonim válasza:
Egyik se főzőtejszín. A heavy cream habtejszín, 35% körüli zsírtartalommal. A double cream még zsírosabb habtejszín, a net szerint 48% körüli zsírtartalommal. Ilyet én még Magyarországon nem láttam, a 35%-osat is vadászni kell sokszor.
3/4 anonim válasza:
A 2-esnek van igaza, csak annyit fűznék még hozzá, hogy a főzőtejszín nem létező dolog máshol, mert értelmetlen.
4/4 anonim válasza:
Pontosan, el kéne már felejteni ezt a főzőtejszínt, úgy, ahogy van. Egy rendes, fölözetlen házitej zsírosabb, mint ez a kotyvalék, amiben mellesleg van víz (??), valamilyen sűrítő: kukoricakeményítő, szentjánoskenyérmagliszt, karragén, guargumi, cellulózgumi, esetenként tejfehérjekoncentrátum.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!