Melyik alegjobb disznópörkölt recept?
Sertészsírral, sok hagyma, sok pirospaprika, nyáron 1-1 paprika-paradicsom, só és semmi vízzel felöntés. Félideig fedő alatt, hogy főjön a saját levében, utána fedő nélkül.
Aztán egyéni ízlés szerint van aki tesz bele fokhagymát és/vagy köményt.
Nem kell ezt cifrázni, a nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik!
Én így csinálom:
Sertészsíron megdinsztelem az apróra vágott hagymát, majd rádobok egy jó teáskanálnyi pirospaprikát és gyorsan elkeverem, nehogy a paprika megégjen. Rá a kockára vágott hús, amit addig kevergetek, amíg a hús ki nem fehéredik. Fűszerezem sóval, borssal, őrölt köménnyel, rádobok egy fél paradicomot és egy kis cikkely paprikát, majd felöntöm annyi vízzel, hogy épphogy el ne lepje. Fedő rá, közepes hőfokon hagyni és néha megkeverni. Nagyjából 40-50 perc alatt kész. Mondjuk én maximum 60-70 deka húst veszek hozzá, mert két embernek az bőven elég akár két evésre is.
3-mas, én vagy combot, vagy lapockát veszek. Mikor melyik olcsóbb.
2-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!