Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért kell a tésztát annyira...

Miért kell a tésztát annyira sok vízben megfőzni? (20 szoros mennyiségben)

Figyelt kérdés

A csomagolásra az van íva, hogy az 500g-os tésztát 10-15 liter vízben kell megfőzni? Ez számomra annyira pazarlásnak tűnik. Mivel lesz rosszabb he kevesebbe főzőm?


Tegnap kipróbáltam 2 literben és szerintem megfőtt, de még soha nem próbáltam 10-ben, hogy össze tudjam hasonlítani.



2021. aug. 8. 14:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
65%
Én mindig nagyon bő sós vízben főzöm olajjal. Így nem ragad össze a tészta. Plusz folyamatosan kevergetem, hogy a fazék aljára se tapadjon. 8 literes fazekam van, kisebben nem is főznék tésztát, de rizst sem.
2021. aug. 9. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
11-es, hogy főzöd a rizst, vagy mennyit? Én két csészényit szoktam, és az 5 literesben fér el kényelmesen, és abban sikerül a legjobban. 3 literesben egy-másfél csészényit szoktam főzni.
2021. aug. 9. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:
66%
az a baj az olajozással, hogy a szósz nem fog rátapadni, mert az olaj már rátapadt
2021. aug. 9. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
#13: Ez igaz, de legtöbb esetben nem is kell, mivel nem szósszal fog érintkezni. Magyar ember tésztához pörköltöt, mákot, túrót, lekvárt vagy valami hasonlót kever. A szószos ételek nem elterjedtek. Én 20 éve céges konyhájából eszem az embédemet, még egyszer sem szerepelt az étlapon szószos étel.
2021. aug. 9. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:
47%

12-es, én zacskós rizst szoktam főzni, annak meg kell a sok víz, különben nem ér bele rendesen, ha fel van fűzve a fakanálra. Fene fogja szűrögetni a rizst is. Tésztánál is elég az.


13-mas, milyen szósz? Nemcsak spagettit főz az ember. De ha neked már a mák, meg a túró is szósz, akkor gratulálok! XD


11-es voltam.

2021. aug. 9. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:

#15 bocs, nem Mo-n élek, nálam paradicsom, pesto, tejszínes szószok mennek a tésztára. és spagettit nagyon ritkán főzök, inkább tagliatellét, pappardellét vagy pennét szoktunk enni.

amúgy kulturált ember rizst annyi vízben főz amit pont felszív. így nem kell szűrögetni

2021. aug. 9. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!