Káposztás tesztanak mi a titka hogy finom legyen?
Ahogy az 1-es írta, ez a "titok".
Megjegyzem, a nagyanyám amikor összekeverte a tésztával, akkor még a tűzhelyen pirítgatta az alját, amit mindig egy széles lapáttal felkapart és ezekkel a sültekkel az egésznek lett egy kis plusz finomsága.
De ő a krumplis tésztával is ezt csinálta.
Valóban így kell készíteni, mindezekkel együtt nekem akkor ízlik legjobban, ha már nem friss, azaz melegítve van. Ezt mi úgy szoktuk, hogy serpenyőben lepirítjuk, és a megpirult (esetleg kissé odakapott) káposzta íze az fantasztikus.
Én sóval-borssal eszem, a nejem cukrozza, de készítéskor valóban kell bele az a kis karamellizált cukor. Nem kell túl sok, hogy ne legyen édes, csak a karamelles íz legyen meg.
Ennek is csak az a baja, hogy betegre tudom zabálni magam vele.
Arról gőze sincs! 😃
Az egyetlen indok, hogy NEKI nem ízlik!
...az pedig komoly érv!😂
6, elég sok ember nem eszi cukrosan, én sem.
A titok lényege, hogy attól lesz jó. Mivel elég sokan csinálják cukor nélkül, és úgy is jó, akkor ugye nem lehet ez a titok
Írja valaki a nyári káposztát. Na, az pont nem jó, vizes, sokkal lassabban pirul.
Egyszerűen titok van, a türelem. Még kell várni, amíg magától megsül és pirul, nem rásegíteni karamellel a színre.
Tényleg gőzöd nincs róla, látszik!
NEM CUKROSAN kell enni, én sem eszem úgy!
Egy minimális cukron, mondjuk 1 fél evőkanál (a káposzta mennyiségétől függően) kell a káposztát karamellizálni, amit a végén ki sem érzel.
A káposzta amúgy is édes, (sok helyen így is nevezik) csak az ízét emeli ki.
Te úgy csinálod, ahogy akarod, de ha a szakácskönyvek és mesterszakácsok így írják, akkor a helyedben elgondolkoznék, nem pedig erőszakosan erőltetném - mindenkivel szembemenve - a téveszmémet.
Zsíron megpirítom a káposztát só és borssal. Jó barnárá párolom, fontos hogy elsőnek lefedve legyen, ha mar kezd ragadni akkor kavarni.
Aki szereti tehet rá cukrot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!