Lehet hogy romlott a tojás, ami főztem!?
A tojás amiről szó van legalább 2 hete a hűtőben volt
Megfőztem keményre
Meg is pucoltam és igazából nem büdös, nem néz ki rosszul egyáltalán. De hát fogalmam sincs 😅
Talán inkább ki kéne dobnom?
Ettem belőle, nem volt rossz íze egyáltalán.
Előre is köszi ha valaki kisegít!
???
Ha nem büdös, nem nézett ki rosszul és az íze se volt rossz, akkor mégis mi alapján gondolod, hogy romlott volt?
A tojás a hűtőben 1-1,5 hónapig kérdés nélkül eláll, de sokszor még azon túl is...
Nem tudom milyen régóta volt hűtőben
Legalább 2 hét, viszont lehet sőt valószínűbb, hogy több, mint egy hónap igazából.
És azért gondoltam, hogy lehet nem jó, mert hogy “túl öreg”
Legalább 1,5 órája etted (a kérdés posztolásának ideje alapján), ha romlott lett volna, már rég éreznéd.
4-6 hetes tojás még bőven jó. Ha legközelebb le akarod ellenőrizni, egy magas falú poharat tölts tele vízzel és rakd bele a tojást. Ha lent marad, vagy középen lebeg, akkor jó, ha teljesen feljön, akkor kuka.
Ezek a vizes próbálgatások működnek, de kb. Olyan felesleges, mint amikor egy ford-kereskedő ajánlgatta a drágább ablaktörlőlapátot, amin van egy pont, ami elszíneződik, ha cserélni kell.
Ha nem töröl rendesen, cserélem.
A tojás is, ha már rossz, olyan kórságos büdös, hogy a szomszéd is átjön megnézni, mi történt.
Igen, a romlott tojás főzve is kegyetlenül büdös, de főképp, a sárgája nem különálló, hanem össze van keveredve egy szürke masszaként a fehérjével.
Ez főzött állapotban is szemmel látható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!