Szerintetek romlott tojásból főztem tojás levest?
Én soha nem csinálok vízpróbát, csak megszagolom. Ami büdös(nek tűnik), kidobom.
Mondjuk nem értem, te miért nem tetted ugyanezt, ha nem is kimondottan romlott, de szerintem undorító... Nem tudnám jó étvággyal megenni/feltálalni.
Hol vetted a tojást? Ha boltban, akkor jó eséllyel nem volt romlott, csak a tyúkok etetésére használt táp szagát érzed, aminek néha lehet kellemetlen szaga. Főleg, ha feltöréskor egyben volt a sárgája és nem volt zavaros a fehérje. (Ugye nem egyből a levesbe öntötted, hanem külön törted fel? Több tojás esetén érdemes 2 edényt használni, egyikbe feltörni egyesével, másikban gyűjteni.)
Ha házi tojás volt, én tutira nem enném meg, ha kicsit is gyanús a dolog.
Ha romlott lett volna a tojás, akkor az a küllemén is látszott volna. Más színe van, és szó szerint büdös, nem csak fura szaga van.
Én vízpróbát sose csinálok, de egyesével töröm föl külön tálba, és onnan öntöm az ételbe.
Szerintem biztos jó a leves. Amúgy meg hőkezeléssel a szalmonella elpusztul, így főtten még a rossz is ehető, ha valaki arra vágyik :)
Így van, egyetlen záptojás szagától is a hányinger kerülgetett volna, még akkor, amikor feltörted.
Ha jó íze és illata volt a levesnek, meg tudtátok enni, akkor tuti nem volt baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!