A nátrium glutamát tényleg sokkal finomabbá teszi a húsételeket?
Bármilyen ételt, soha nem hallottam még ezt a húsos teóriát, semmi alapja nincs. A nátrium glutamát nem válogat. Ezért rakják szinte az összes ilyen félkész cuccba, mint szószok, leves alapok, vagy sok fűszer keverékbe...
De még mielőtt az egekig magasztalnám, és kilószámra elkezdenéd enni, azt is érdemes tudni, hogy komoly táboruk van azoknak, akik szerint egy idegméreg, és túl sokat fogyasztva komoly betegségek kialakulásához járul hozzá!
Mint ahogy az ellentábor is jelentős, akik szerint teljesen biztonságos.
Tipikusan az az anyag, amiről minden félévben jön valami "megdönthetetlen bizonyíték" aztán fél év múlva azt is megdöntik, és így tovább... :)
Van róla pár száz cikk, minden oldalról, ha érdekel beleáshatod magad, de úgyse fogsz te se igazságot tenni, mert jövőhéten megint előállnak majd újabb megdönthetetlen tényekkel. :D
Nem hiszek benne hogy méreg lenne. Az aszpartámra emlékeztet attól is rettegnek stb.
Szóval mostantól nagy mennyiségben fogom használni ha javít az ízeken jelentősen
4-es, komolyan , ezért megérte kötekedni?
Vagy nem magyar az anyanyelved?
A kérdésben viszont benne van, hogy
"finomabbá teszi a húsételeket"
Ami arra irányítja a kérdést, hogy a HÚS ételeket teszi finomabbá.
Ha általánosságban lett volna megfogalmazva a kérdés, úgy hangzott volna, hogy "finomabbá teszi az ételeket".
Vagy hogy hangzott volna szerinted a kérdés, ha feltételezzük, hogy CSAK a húsokra lenne vonatkoztatva?
"A nátrium glutamát tényleg sokkal finomabbá teszi CSAK a húsételeket?"
Nem hiszem el, hogy ilyen gyengeelméjü akadékoskodás éltet valakit... Milyen életed lehet neked?
5-ös!
Nem tudom te voltál-e a 2-es, feltételezem, hogy igen.
Nem kötekedésből írtam, csak a félreértések elkerülése érdekében.
Ha csak a húsokra vonatkozna, az pl. így nézne ki: A nátrium-glutamát csak a húsételeket teszi finomabbá?
Az, hogy "finomabbá teszi a húsételeket?" nem zárja ki, hogy más ételeket is finomabbá tesz, a 2-es hozzászólásban pedig úgy szól a válasz, mintha arról lett volna szó, hogy csak a húsételeket teszi finomabbá. Pl. a "semmi alapja nincs" kifejezetten ostobaság, hiszen mivel minden ételre hat a nátrium-glutamát, így természetesen a húsokra is. Itt komolyan megzavartad s saját elmédet, ellentmondásba keveredtél saját magaddal, mert a következő mondataidban már azt írod, hogy mindenhez használják.
Az életemről meg csak annyit, hogy szeretek segíteni rászorulókon, akár így is, hogy megértsenek dolgokat.
" A nátrium-glutamát csak a húsételeket teszi finomabbá?"
Nem!
Ez a kérdés arra vonatkozna, ha a kérdező pontosan tudná, hogy valamit finomabbá tesz, illetve tudná, hogy a húsokat finomabbá teszi, és az érdekelné, hogy a húsokon kívül, más ételeket is finomabbá tesz e!
De ebben a formában:
"A nátrium glutamát tényleg sokkal finomabbá teszi a húsételeket?"
A kérdés magában foglalja azt, hogy a kérdező úgy gondolja, kizárólag a húsokat teszi jobbá, hiszen ha általánosságban gondolná, nem szűkítette volna a kérdését csak a húsételekre!
Ezért kezdtem azzal a válaszom, hogy először is tegyük helyre azt, hogy nem csak a húsételekre hat, "nem válogat" bármilyen ételben ízfokozóként működik.
Végtelenül elkeserít egyébként, hogy így silányul a magyar nyelv, hogy látszólag értelmes embereknek gyógypedagógiai szinten kell szóról szóra elmagyarázni, mit jelent egy mondat.
Önmagában ez a mondat nem foglalja magába, hogy csak a húsételeket.
Jó lenne, ha a kérdező megírná hogy gondolta! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!