Holnap délután vendégeket várunk?
Az elsö abszolút hülyeségeket ír, a legtöbb cukrászdában fogalmuk sincs, mit jelent a laktóz- és gluténérzékenység, illetve mi az náluk, ami tényleg tojásmentes.
Ha a gluténérzékenysége komoly, nem csak egész enyhe, akkor nagyon nehéz a helyzet, ilyenkor tényleg az a legjobb megoldás, ha ö maga hoz valamit, amit meg bír enni. (Ugyanis ha erösen gluténérzékeny, akkor már annyitól is rosszul lesz, ha olyan vajkerül az ételbe, ami korábban gluténtartalmú élelmiszerrel kapcsolatba került - pl. valaki egy zsömlére kent belöle! Ez nem vicc és nem hiszti, tényleg ennyire szigorúan kell tartani a gluténmentességet!)
Annak idején a mindenre allergiás unokahúgomnak mindenmentes gyümölcskrémest csináltam. Annyira bejött mindenkinek, hogy jobban fogyott, mint a cukrászdából rendelt torta.
Kókuszreszeléket ledaráltam, ehhez levettem alma-banán bébiételt (de reszelt alma, pépesített banán is jó, csak nem akartam vele vacakolni). Ezt kb 15 percig sütöttem torta formában, csak annyira, hogy színt kapjon.
Ezt megpakoltam gyümölcsökkel. DM-ben vettem gluténmentes vaníliás pudingport, ezt főztem meg kókusztejjel és eritrittel (ő cukrot sem eszik) ez ment a gyümölcsökre.
A 3-as vagyok: az unokahúgomat mentövel vitték a kórházba, miután a cukrászda biztosított bennünket, hogy a süteményben nincs glutén - aztán kiderült, hogy mégis volt! Annyira rosszul lett, hogy feltétlen kórházba kellett vinni.
Ennyit arról, hogy pontosan tudják, mit készítenek.
Azt ugyan tudják - jó esetben -, hogy mit tettek bele, de hogy egy gluténérzékenynek mi nem lehet benne, azt nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!