Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Holnap délután vendégeket várunk?

Holnap délután vendégeket várunk?

Figyelt kérdés
Jön egy olyan ismerősünk is, aki laktóz- és gluténérzékeny, továbbá nem ehet tojást sem. Szeretnék valami olyat sütni, amit ő is megkóstolhat. Tudnátok javasolni ilyen desszerteket?

2021. júl. 26. 11:33
 1/10 anonim ***** válasza:
58%
Persze! Menjetek le a cukraszdaba es valasszon maganak valmit amit megehet.
2021. júl. 26. 11:45
 2/10 anonim ***** válasza:
94%
Steak grillezve - zoldsalataval (gluten es laktoz mentes, tojas sincs benne)
2021. júl. 26. 11:47
 3/10 anonim ***** válasza:
37%

Az elsö abszolút hülyeségeket ír, a legtöbb cukrászdában fogalmuk sincs, mit jelent a laktóz- és gluténérzékenység, illetve mi az náluk, ami tényleg tojásmentes.

Ha a gluténérzékenysége komoly, nem csak egész enyhe, akkor nagyon nehéz a helyzet, ilyenkor tényleg az a legjobb megoldás, ha ö maga hoz valamit, amit meg bír enni. (Ugyanis ha erösen gluténérzékeny, akkor már annyitól is rosszul lesz, ha olyan vajkerül az ételbe, ami korábban gluténtartalmú élelmiszerrel kapcsolatba került - pl. valaki egy zsömlére kent belöle! Ez nem vicc és nem hiszti, tényleg ennyire szigorúan kell tartani a gluténmentességet!)

2021. júl. 26. 11:52
 4/10 anonim ***** válasza:
84%
A harmas abszolut hulyeseget ir!!! :) A cukraszdaban pontosan tudjak mibol keszitettek amit csinaltak :DDD
2021. júl. 26. 12:00
 5/10 anonim ***** válasza:
93%

Annak idején a mindenre allergiás unokahúgomnak mindenmentes gyümölcskrémest csináltam. Annyira bejött mindenkinek, hogy jobban fogyott, mint a cukrászdából rendelt torta.

Kókuszreszeléket ledaráltam, ehhez levettem alma-banán bébiételt (de reszelt alma, pépesített banán is jó, csak nem akartam vele vacakolni). Ezt kb 15 percig sütöttem torta formában, csak annyira, hogy színt kapjon.

Ezt megpakoltam gyümölcsökkel. DM-ben vettem gluténmentes vaníliás pudingport, ezt főztem meg kókusztejjel és eritrittel (ő cukrot sem eszik) ez ment a gyümölcsökre.

2021. júl. 26. 12:09
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes szétnézni a mindenmentes.hu oldalon, nagyon jó receptek vannak fenn.
2021. júl. 26. 12:15
 7/10 anonim válasza:
81%
Kérdezd meg, hogy milyen sütit ehet, aztán, ha nem tud mondani, valami innivalót csonálj neki (limonádé, szörp, stb)
2021. júl. 26. 13:02
 8/10 anonim ***** válasza:
89%
Laktózmentes cuccokat lehet kapni, azzal nincs probléma, megoldaható, pl. egy sütés nélküli torta is. Gluténmentes kekszet összetörsz apróra, lm.olvasztott vajjal összekevered(azt nézd azért meg, hogy tojáspor van-e benne).A tortaforma aljára teszel sütőpapírt,belenyomkodod a vajas kekeszes keveréket, rakhatsz hozzá egy kiskakaóport, elvileg abban nem lehet glutén(ha bontatlan).Lm tejszín,lm mascarponéból csinálsz egy citromos, v. bármilyen gyümölcsös krémet, ráöntöd a kekszes alapra és jól kihűtöd(3-4 óra),természetesen ízesíted cukorral izlés szerint.Túrós krmet is csinálhatsz, azt is lehet kapni laktózmentesben.A tetejére csúrgathatsz csoki it, a Nestlé étcsoki, ha jól emlékszem gluténmentes.
2021. júl. 26. 14:58
 9/10 anonim ***** válasza:
88%
ja, némi zselatint azért adj a krémhez, hogy megálljon.
2021. júl. 26. 14:59
 10/10 anonim ***** válasza:
83%

A 3-as vagyok: az unokahúgomat mentövel vitték a kórházba, miután a cukrászda biztosított bennünket, hogy a süteményben nincs glutén - aztán kiderült, hogy mégis volt! Annyira rosszul lett, hogy feltétlen kórházba kellett vinni.

Ennyit arról, hogy pontosan tudják, mit készítenek.

Azt ugyan tudják - jó esetben -, hogy mit tettek bele, de hogy egy gluténérzékenynek mi nem lehet benne, azt nem!

2021. júl. 26. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!