Éjszakara kint felejtettem a paszulylevest, ami tejjel készült,5kor tettwm hűtőbe reggel,23 fokban volt délután óta, megromolhatott? Az izen nem érzem
Délután biztosan nem 23 fok volt, inkább 28.
Svájcban élek, napközben 27 fok van, olyan este 7-8-ig is.
Délután totálisan 23 fok volt a konyhámban, gondolom, a kérdező sem a napon hagyta...
Jó kérdéseid vannak, kérdező. Necces, de én mindig kóstolás alapján döntök ilyenkor. Ha megromlik, az érezhető, de ha tudod, hogy te érzéketlen vagy a finom, kezdeti romlásra s bajod lehet tőle, akkor lehet, hogy nem kéne kockáztatni. Nincs valaki, aki jobban érzi, ha gond van? Én nagyon sajnálnám esetleg feleslegesen kidobni, az a helyzet, de ugye merő bizonytalanságra sosem teszem ezt.
Nem tejes cuccnál nem aggódnék, az már le van tesztelve (zöldborsófőzelék, de azt délben tettem hűtőbe, nem vagyok reggeli típus), még csak a tartóssága sem csökkent le, ami meg is lepett. Nem szoktam tejjel főzni, de bizonyára az problémásabbá teszi a dolgot...
Ha estére hűlt ki, és reggel 5-kor már hűtőbe tetted, akkor szerintem nincs baja.
De szerintem is forrald fel mindenképpen 1-2 percre és úgy kóstold meg. Ha akkor is a megszokott íze van, nem romlott meg. A forralás elpusztítja a romlást okozó baktériumokat, mert aránylag rövid idő telt el. Emiatt ne öntsd ki, csak akkor, ha tényleg savanyú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!