Kókuszgolyót és keksztekercset háztartási kekszen kívül miből lehet csinálni?
Külföldön élünk, és itt sajnos nem lehet kapni a hagyományos háztartási kekszet, darált kekszet meg annyira se.
Másból is lehet csinálni kókuszgolyót? Rémlik, hogy mikor gyerek voltam, a nagynéném a sütik szélét is beletette. Sajnos őt már nem tudom megkérdezni. :(
Pacsmagolni, kísérletezni most nem állnék neki. Elsősorban bevált receptek érdekelnek. Köszönöm!
Linzer/pitetésztából szerintem ugyanolyan finom lesz, ha nem jobb.
Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg hideg vaj
10 dkg porcukor
2 nagyobb ek tejföl
2 db tojás sárgája
fél csomag sütőpor
1 db citrom reszelt héja
Ez alapján csinálom a pitét. Összekeverem a száraz hozzávalókat, belemorzsolom a vajat, aztán beleteszem a nedveseket is. Kicsit hűtőbe teszem, hogy könnyen nyújtható legyen. Szép aranyszínűre sütöm. Simán kisütheted egy lapként, utána összemorzsolod.
Kevert süti maradékból és zabpehelylisztből csináltam már,jó lett. A kekszet én általában ledarált zabpehellyel helyettesítem allergia miatt, szinte mindenben működik.
De bármilyen keksz is jó, ahogy már írták.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!