Mi a receptje a vödrös savanyúság alaplevének?
Az a savanyúság amikor mindenféle zöldséget lehet beletenni
egy nagy vödörbe és télire is eláll.
Már próbáltam egy félét,de sajnos nem jött össze,plötty lett minden.10%-os ecetet írtak hozzá,lehet ez volt a gond.





Hozzávalók:
1,5 kg paprika
1,5 kg káposzta
1,5 kg uborka
70 dkg hagyma
1 kávéskanál szalicil
8-10 dkg só
30 dkg cukor
5 dl 10%-os ecet
1 teáskanál borkén
A hozzávalókat legyaluljuk, és egy nagyobb edényben az egészet összekeverjük.
Ízlés szerint babérlevél, köménymag, bors is mehet bele gézzacskóban, melyet az üvegbe töltés előtt eltávolítunk.
Az egészet lefedve 2-3 napig állni hagyjuk. Ez idő alatt gyakran megkeverjük. Az érés során elég levet ereszt.
Ezután mehet a csalamádé az üvegekbe.





Bocs, azt lefelejtettem, hogy a borkén segít ropogósan tartani a hozzávalókat.
A tisztára mosott üvegekbe szorosan kell tölteni, hogy a saját leve épp ellepje, nem kell dunsztolni sem, így is eláll.
-az első-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!