Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a receptje a vödrös savanyú...

Mi a receptje a vödrös savanyúság alaplevének?

Figyelt kérdés

Az a savanyúság amikor mindenféle zöldséget lehet beletenni

egy nagy vödörbe és télire is eláll.

Már próbáltam egy félét,de sajnos nem jött össze,plötty lett minden.10%-os ecetet írtak hozzá,lehet ez volt a gond.


2010. aug. 27. 22:01
 1/2 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

1,5 kg paprika

1,5 kg káposzta

1,5 kg uborka

70 dkg hagyma

1 kávéskanál szalicil

8-10 dkg só

30 dkg cukor

5 dl 10%-os ecet

1 teáskanál borkén


A hozzávalókat legyaluljuk, és egy nagyobb edényben az egészet összekeverjük.

Ízlés szerint babérlevél, köménymag, bors is mehet bele gézzacskóban, melyet az üvegbe töltés előtt eltávolítunk.

Az egészet lefedve 2-3 napig állni hagyjuk. Ez idő alatt gyakran megkeverjük. Az érés során elég levet ereszt.

Ezután mehet a csalamádé az üvegekbe.

2010. aug. 27. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Bocs, azt lefelejtettem, hogy a borkén segít ropogósan tartani a hozzávalókat.

A tisztára mosott üvegekbe szorosan kell tölteni, hogy a saját leve épp ellepje, nem kell dunsztolni sem, így is eláll.


-az első-

2010. aug. 27. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!