Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet olyan finomra...

Hogyan lehet olyan finomra sütni a lángost mint amik a büfékben készülnek?

Figyelt kérdés

nálam itthon amiket csinálok azok mindig súlyra nagyon nehezek és olyan nagyon kenyérszerűek


amit büfékbe lehet kapni az kívül enyhén ropogós belül puha és nagyon könnyű és nem is olyan olajos


2010. aug. 27. 13:03
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Én így szoktam csinálni és szerintem nagyon jó :)


Hozzávalók:

- 1 kg liszt

- 1 tojás

- 1 evőkanál só

- 1 evőkanál olaj

- 1 élesztő

- 1 tejföl

- fél liter tej

- pici cukor


Az élesztőt 1 dl tejben felfuttatom a cukorral. Aztán mindent össze gyúrok és lassan adagolom hozzá a maradék tejet.

Nem túl lágy tésztát gyúrok belőle. Fél órát kelni hagyom aztán kb fél cm vastagra elnyújtom és egy nagyobb szájú pohárral kiszaggatom majd kézzel kicsit széjjelebb húzom és FORRÓ olajban kisütöm.

Nekem ebből kb 40 db szokott lenni de nem olyan nagyra csinálom mint a büfékben.

2010. aug. 27. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

én úgy szoktam csinálni hogy vízzel cukorral reagáltatom az élesztőt és azt öntöm a liszthez és vízzel keverem.



sosem szoktam tojást se tejet beletenni, lehetséges hogy attól?


amúgy köszi ezreszer <3


15/F

2010. aug. 27. 15:49

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!