Hogyan lehet olyan finomra sütni a lángost mint amik a büfékben készülnek?
nálam itthon amiket csinálok azok mindig súlyra nagyon nehezek és olyan nagyon kenyérszerűek
amit büfékbe lehet kapni az kívül enyhén ropogós belül puha és nagyon könnyű és nem is olyan olajos
Én így szoktam csinálni és szerintem nagyon jó :)
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 1 tojás
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál olaj
- 1 élesztő
- 1 tejföl
- fél liter tej
- pici cukor
Az élesztőt 1 dl tejben felfuttatom a cukorral. Aztán mindent össze gyúrok és lassan adagolom hozzá a maradék tejet.
Nem túl lágy tésztát gyúrok belőle. Fél órát kelni hagyom aztán kb fél cm vastagra elnyújtom és egy nagyobb szájú pohárral kiszaggatom majd kézzel kicsit széjjelebb húzom és FORRÓ olajban kisütöm.
Nekem ebből kb 40 db szokott lenni de nem olyan nagyra csinálom mint a büfékben.
én úgy szoktam csinálni hogy vízzel cukorral reagáltatom az élesztőt és azt öntöm a liszthez és vízzel keverem.
sosem szoktam tojást se tejet beletenni, lehetséges hogy attól?
amúgy köszi ezreszer <3
15/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!