Milyen adagokkal kell számolni 2 főre?
Nagy családból származom, ahol egy hétköznapi levest 5 literes fazékban kell főzni, hétvégén 2 kg csirkeszárny simán elfogy :D
Most költözünk külön a párommal, és fogalmam sincs, milyen adagokat kellene főzni 2 emberre. Egy átlagos adagnál picit kisebbre gondolok, mert van miből fogyni.
Ha tudnátok segíteni, hogy 1 étkezésre mennyit számoljak, nagyon sokat segítene! :)
Pl tészta, csirkemell, krumpli, leves hány liter..
Száraz tészta 10 dkg/fő
Krumpli 25 dkg/fő
Csirkemell 20 dkg/fő
Leves 0,5-0,7 l/fő
Egyébként a receptek általában 4 főre szólnak, kettőtöknek csak meg kell fékezni a mennyiséget.
74N
Az se mindegy hány étkezésre/napra főzöl. Ha minden napra külön, akkor egyrészt marha drága. Én inkább úgy szoktam, ha vacsorára csinálok valamit, akkor maradjon másnapra ebédre is. Szóval akkor kettőnknek egy csirkés kajához elmegy 80-100 dkg csirkemell, de akkor 2x jóllaktunk belőle. Amúgy majd ráérzel kitapasztalod. Vannak tömegkaják, amiből nem lehet keveset csinálni, pl a töltött káposzta vagy a húsleves, ilyenkor jóbarátod a fagyasztó.
Nekem nagy segítség volt, hogy irattunk a párommal egy étrendet amivel fogyni is lehet, nem igazán nevezném diétának, igazából figyelembe veszi a munkátokat, az egyéb aktivitásotokat, milyen alapanyagokat (zöldség/hús..stb) szerettek és úgy van kiszámolva minden. Kb "hülyebiztosra" van csinálva, részletes mértékekkel, bevásárlólistával. Mi fogytunk tőle, de közben jól is laktunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!