Chilis babhoz miből mennyi kell, ha 14 főre csinálom?
Porkaja. Brrrr undoritó, és tartósitó ize van. Én otthon mig a tésztaviz felforr, addig megcsinálom a chilis babot. Pont együtt lesznek kész, és még finom is. A porételektől, és a porkajáktól a hideg is kiráz.
Amúgy meg kedves kérdezó, a tasakos ételnél, ha jól gondolom, rá van irva, hogy hány személyre szól a dolog. Egyszerüen felszorzod. Az még megy igaz? Ha már főzni nem tudsz.
10:21 -nek: Nem az volt a kérdés,hogy porból,vagy sem,hanem az,hogy ennyi emberre miből mennyit.Még nem csináltam porból,és mivel a férjemet küldtem el vásárolni,neki fel kellett írnom,hogy miből mennyit vegyen...A szorzás talán még megy,hisz tanár vagyok,de Te vehetnél illemből órákat,vagy ha sz@r napod van,mert senki sem szeret,akkor gondolkodj el magadon!Egyébként szerinted egy zacskós leves,amire rá van írva,hogy 4 személyre,az tényleg elég annyi embernek?Ráadásul fizikai munkát végző férfiakról van szó,akiknek gondolom,hogy nem elég az átlag mennyiség.
Ezenkívül a beteg kisfiam mellett főztem,és nem csak a poros chilis babot,hanem rétest,úgyhogy szerintem be lehet fogni.
A többi válaszolónak köszönöm szépen,látod,másoknak nincs feltűnési viszketegségük,és csak arra válaszolnak,amiben SEGÍTENI tudnak.
utolsó, én főzök, max fél órás, de inkább 20 perces menüket és nem porból ;)
Neked köszi. Én is dolgozom, képzeld, és nekem is van más elfoglaltságom, nem a konyhában tötymörgök egyész nap. DE!!! attól az én családom minden nap meleg ételt kap. No nem ebére, vacsorára. Ez van. És ha délutános, vagy éjszakás műszakba vagyok beosztva, akkor megfőzöm, amikor van rá időm. Ennyi a nagy művészet. Mikor még egyedül éltem, kipróbáltam pár zacskós ételt, megfőztem, de més a szagát sem birtam, igy nem tudom ugyan, hogy mennyire elég 4 embernek, vagy mennyire nem, de még a hideg is kiráz tőle, ez igaz. Vannak könnyen elkészithető, pár percet igénylő ételek, ezt minden főzni tudó háziasszony tudja. Sajnálom, hogy beteg a gyermeked, de a gyermekek már csak ilyenek, időnként megbetegednek. :)) Én is haláláig ápoltam a lebénult anyósomat, a 2 tüdőbeteg (asztmás) gyermekem mellett, dolgoztam, és a háztartást is elláttam, ÉS még főztem is mellette. Azóta csak anyósommal való törődés szünt meg, mivel szegény meghalt. de minden más maradt a régiben, mint ahogy egyetlen háziasszonynak sem csak annyi a dolgoa, hogy főzöcskézzen egyész nap. (szerintem) Jah, és ezt is vegyétek nyugodtan szemétkedésnek. :DDD Diplomás zsenikék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!