Chilis-csirkemell recept, hogy ragacsos legyen?
Egyik étteremben ettem egy olyan csirkemellet, aminek a chilis bevonata szinte olyan ragadós volt, mint a törkméz, csak melegen folyékonyabb volt.
Szeretnék egy receptet itthonra, de kezdő vagyok, tehát légy szíves alaposan próbáljátok meg elmagyarázni, köszönöm!
(Nem bunkóságból mondom, de azt vettem észre, sok ember előáll a saját ötleteivel, hogy "én így szoktam és sokkal jobb" stb. ha vki pl kfc csirkeszárnyakat akar csinálni, akkor tízből 9 válaszoló a recept helyett leírja, hogy az szar, ő otthon sokkal finomabbat főz így meg így... engem ez a recept érdekel, de nagyon! köszönöm!)
Kínaiban ettem hasonlót.
Nem tudom a receptet, de tuti, hogy mézzel, vagy cukorral csinálják, az karamelizálódik és válik ragacsossá.
Én személy szerint imádom!
Csirke szárnyat szoktam csinálni,és csirke mellet ragacsos csípős.
Ez amennyiség 1kg húsra elég pácolni.
3 evő kanál kechap
3 evő kanál méz
3 evő kanál sötát szója szósz
3 evő kanál édes chilli szósz / vagy sima natur chilli szósz
Ezt keverd össze és ebbe pácold a húst 1 éjszakát kell állnia.
Amikor sütöd akkor a tepsibe tegyél sütöpapirt ,mert nagyon ragad .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!