Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A szüleid vagy te főzöl...

A szüleid vagy te főzöl jobban, neked mennyire ízlik a saját főztöd?

Figyelt kérdés
Nekem elmegy-elmegy, finom meg minden. De valahogy amit a szüleim főznek finomabbak. Pedig aztmondják hogy jól főzök, elég sokszor hagyják rám az ebédkészítést akkor is amikor semmi dolguk. Valahogy más ízű valahogy finomabb, másabb mint amit én főzök.

2021. júl. 7. 13:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
35%
Nem tudok főzni, anyám sem nagyon, apám tud, de az övéből meg azért nem eszek, mert iszonyat válogatós vagyok
2021. júl. 7. 16:39
 12/20 anonim ***** válasza:
42%
Nyilván elfogult vagyok magammal kapcsolatban, szerintem jól főzök. Anyám viszont pocsékul, többek közt ezért is túrtam ki a konyhából.
2021. júl. 7. 18:59
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy vagyok mint te, kérdező. Valahogy ha a szüleim csinálják minden finomabb. Az évek meg a rutin talán? :) Viszont már van 1-2 étel a saját repertoáromból amiket ők sosem próbáltak, és én szoktam nekik megfőzni. Ha mégis kipróbálják tőlem kérnek tanácsot, és nem sikerül annyira jól mintha én főztem volna. :)
2021. júl. 7. 22:09
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően néhány étel van, amit én sose tanultam meg rendesen, szóval anyukám jobban megcsinálja.

Nálunk az a "probléma" hogy anyu (kb 50) gyűlöli a nagymamám (kb 80) főzési stílusát, ami ez a tipikus magyaros, ezért úgy nőttem fel, hogy nálunk a leves az pl vízben úszó főtt zöldségek, minimálisan kevés sóval, egy miniatűr adag könnyel és ennyi. Húst nem szereti megenni, és a készítése közben folyamatosan öklendezik, szóval azt kb heti egyszer ettünk. És én mindig gyűlöltem az ételeket, amíg rá nem jöttem, hogy létezik olyan étel, amiben van zsiradék, vannak fűszerek, stb.

Szóval ezen okból kifolyólag én a saját ételeimet jobban szeretem. Nem főzök olyan zsírosan mint a mama, de igenis használok zsiradékot, használok fűszereket, stb. Egyébként anya úgy szívesebben megeszi a húst is, ha én készítem el, nekem meg nem okoz gondot.

2021. júl. 8. 08:16
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Anyunál jobban senki sem főzött. De az én főztöm is finom. Állítólag olyan az ízvilága, mint anyué volt, amire roppant büszke vagyok. :)
2021. júl. 8. 08:58
 16/20 anonim ***** válasza:
54%
9-es, a borsót hanyagolni kéne, mert nem tesz jót neki. Vöröshagymát valóban nem szabad, 10-es jól írja, mert rosszat tesz a pocakjának. Ugyanígy nem adunk a kutyának paradicsomot sem, mert nem jó a szívének. Sem avokádót, szőlót, mazsolát, cseresznyét, mert ezek konkrétan mérgek neki. Édesburgonya mehet, rendes burgonya nem. Rizs is mehet, valamint nagyon kevés fűszerrel főtt és sült húsok is. A hal is egészséges, bár nem minden kutya tudja megemészteni.
2021. júl. 8. 09:03
 17/20 anonim ***** válasza:
Pontosan ez van nálam is. Mindenki dicséri, hogy fuuu de finom közben szerintem meg ehh
2021. dec. 24. 13:09
 18/20 anonim ***** válasza:
Tudok főzni és anyukám is. Mást és máshogyan készítünk, nem is kerül ugyanaz az asztalra nálunk, ami nála, pláne hogy én külföldön élek így mások eleve a lehetőségek is
2021. dec. 25. 06:36
 19/20 anonim ***** válasza:

"egy miniatűr adag könnyel"

???

2021. dec. 25. 08:44
 20/20 anonim ***** válasza:
Gondolom köménnyel lett volna
2021. dec. 25. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!