Miért hívják nagyon sokan a milánói/bolognai mártást spagettinek?
Figyelt kérdés
A spagetti az maga a tészta, amivel van.2021. júl. 1. 21:10
11/16 anonim válasza:
#10, a spagetti a tejes, tejszínes, tojásos szószokhoz a legjobb.
A carbonarához, vagy a cacio e pepe (sajtos és borsos) tésztához csak az jöhet szóba.
12/16 anonim válasza:
köszi 11, de egyik az hogy a carbonara ugye eredetileg nem is tejszínes, csak külföldön vált azzá, másik hogy eredetielg szegények eledele volt hazájában akiknél nem hiszem hogyha épp nem volt spagetti, más tésztával nem jöhetett volna szóba
13/16 anonim válasza:
#12 Nem is állítottam, hogy a carbonara eredetileg tejszínes, cserébe viszont tojásos.
A depriváltság meg nyilván nem érdemi szempont, a "mi mihez ideális" kérdés mindig az őshazában dől el. A spagetti felhasználása a tojás- és tejtermékes szószokhoz kapcsolódik.
14/16 anonim válasza:
a milánóinak semmi köze az authentikussághoz! Az egy magyar menzai kaja, itthoni "találmány".
A milanese a rántotthúst jelenti olaszul.
15/16 anonim válasza:
En milanoinak hivom az olaszokat meg leszarom:D
16/16 anonim válasza:
Imádom az ilyen kaja-sznobokat
Esetleg egy két klisét a hawaii pizzáról nem szeretnél még puffogtatni , mennyire nem olasz ?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!