Van új a nap alatt. Ganache-t turmixolni :))) ?
Ahhoz, hogy az emulzió tényleg tökéletes legyen, le kell botmixerelni. Használhatod enélkül is, végülis nem rossz... de nem hasonlítható ahhoz a gyönyörű, selymes, csillogó krémhez, ami botmixerelés után lesz. A legnagyobb cukrászok mind ezt csinálják, nem véletlenül.
Próbáld ki egyszer, és meglátod, hogy megéri.
Halászlébe is merénylet beletolni a botmixert, mondanám, hogy csak azok csinálják akik nem tudnak se főzni, se halat pucolni-darabolni.
De, hogy már egy tradicionálisan is hihetetlenül egyszerű dolgot ennyire el kell majmolni...
Lehet jól csinálni és lehet tökéletesen is. Nem kötelező.
Ha a franciákat említették, itt mindenki botmixereli a ganache-t, mert nem kerül semmibe és sokkal jobb lesz a végeredmény. Ezt látom én is, mint Franciaországban élő cukrász (de amikor Magyarországon dolgoztam cukraszdaban, ott is így csináltuk)
El tudom fogadni, hogy nem mész át rajta botmixerrel. Ha itthon, nagyon pici adagot csinálok mondjuk palacsintához öntetnek, én se szoktam. De mivel ismerem mindkét módszert, így tudom, hogy nagy különbségek vannak. Azért, mert ezt nem ismertétek eddig, még nem jelenti azt hogy hülyeség. Én tényleg csak javasolni tudom, hogy ha legközelebb csinálsz egy adagot, akkor vedd ketté és az egyiken menj át botmixerrel és nézd meg a különbségeket.
De ha nem akarod így csinálni az is jó, úgyis egy korrekt ganache-t lehet kapni, csak ne kritizáld azokat, akik máshogy csinálják. Nem erőlteti rád senki
#5
Kicsit erős azt állítani, hogy csak mikróban lehet csokit olvasztani. Jóval régebb óta része a gasztronómiának a csokoládé, mint a mikró, és őseink valahogy mégis megoldották a problémát. Nem is értem, hogyan jutna bele a vízgőz. Mindig gőz felett olvasztom a csokit, és soha nem ugrott össze, mikróban viszont én is készítettem már belőle szép nagy széntömböt.
#8
Nyilván házi körülmények között, ahol max 2-3 táblát kell egyszerre olvasztani, ott jó a vízgőzös módszer is (bár szerintem úgy is kegyetlen lassú). De cukrászdában/fagyizóban, ahol napi 20-30 kg-t is meg kell olvasztani, esélytelen a vízgőzős módszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!