Csirkekrémlevest szeretnék főzni. Tudtok jó receptet?
Nem tudom, hogy erre gondoltál-e:
Csirkebecsinált
Hozzávalók: 1 kg-os csirke, 2 ek.olaj, 2 kk,liszt, 1 késhegynyi paprika, só, 4 gerezd fokhagyma.
Elkészítése: Az olajból a liszttel világos rántást készítünk, meghintjük paprikával és 2 l vízzel felengedjük. Beletesszük a feldarabolt csirkét meg a megtisztított fokhagymát és megsózzuk. Fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhult.
Vagy ez pl krémleves jellegű:
Kubai raguleves
Hozzávalók: 1 nagy hagyma, 75 dkg csirkemellfilé, 2 db sárgarépa, 1 cukkíni, 2 dobozos gomba, 2 cikk fokhagyma, 1,5-2 dl fehérbor, kevés liszt, víz, 0,5 l tej, só, bors, bazsalikom.
Elkészítése: A hagymát olajon megpirítani, a kockára vágott csirkehúst rádobni, keveset pirítani. Kis kockára vágott répát, cukkínit, gombát hozzádobni, tovább pirítani, tört fokhagymát és fehérbort adunk hozzá. Ha a levét elforrta, kevés liszttel megszórjuk, majd vízzel és tejjel felengedjük. Fűszerezni só, bors, bazsalikommal.
Vagy ez is jó:
Csirkeraguleves
Hozzávalók: 20 dkg csirkemellfilé, 2 db sárgarépa, 1 db petrezselyem, 1 db zeller, 10 dkg zöldborsó, 1 hagyma, kis csokor kapor, fehérbors, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 5 dkg liszt, olaj, 10 dkg gomba.
Elkészítése: Kevés olajon megpirítjuk a reszelt hagymát és hozzátesszük az apróra vágott kapor felét. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, a felkockázott csirkemellet, a gombát és a zöldborsót. Fűszerezzük, majd felengedjük vízzel és készre főzzük. Tejfölös-tejszínes habarással besűrítjük, majd jól kiforraljuk. Zöld kaporral díszítjük.
vAGy:
Tárkonyos csirkeraguleves
Hozzávalók: 30 dkg csirkemell, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyem, 5 dkg zöldborsó, 1 ek. olaj, 20 dkg gomba, 1 ek. liszt, 0,5 dl energiaszegény tejföl (kefir), 1 csokor petrezselyemzöld, 1 ek. friss tárkonylevél, citromlé, só.
Elkészítése: A csirkemellfilét, répát és zöldségeket felkockázzuk, az olajon megpirítjuk, vízzel felengedjük, sózzuk, fűszerezzük. Hozzáadjuk a szeletelt gombát és a borsót. Készre főzzük, tálalás előtt a liszttel, tejföllel behabarjuk, petrezselyemlevéllel és tárkonylevéllel megszórjuk, citromlével utóízesítjük.
Bakonyi betyárleves
Hozzávalók: 20 dkg csirkemell, 2 hagyma, 1 dl olaj, 1 szál sárgarépa, 1 csokor petrezselyem, 2 paradicsom, 1 paprika, 15 dkg gomba, 2 szem főtt burgonya, 1 ek. tejszín, 1 csokor friss kapor, 2 ek. pirospaprika, só, 1 ek. étkezési keményítő, fokhagyma, bors.
Elkészítése: Forró olajba reszelt hagymát teszünk és megsózzuk. Kevés vizet öntünk rá és visszapirítjuk. A csirkemellet feldaraboljuk, a zöldségeket apró kockákra vágjuk. Amikor a hagyma megpárolódott, hozzáadjuk a csirkemellet. Megvárjuk, míg a hús teljesen kifehéredik és beletesszük a feldarabolt répát. Kicsit borsozzuk, majd rádobunk egy csokor apróra vágott petrezselymet. A kockára vágott paradicsomot és a paprikát a húshoz adjuk. Ha megpárolódott, felöntjük vízzel, teszünk bele fokhagymát, a tetejét pedig megszórjuk pirospaprikával. Felforraljuk, majd beletesszük a felaprított gombát és egy adag szintén felkockázott burgonyát. Megszórjuk finomra vágott kaporral. A keményítőt feloldjuk vízben és a forrásban lévő leveshez adjuk. Kevergetés közben tejszínnel is sűrítjük és összeforraljuk.
Előző vagyok. Megvan! Szerintem erre gondoltál:
Citromos csirkekrémleves
(Fogyókúrás)
Hozzávalók: 0,5 kg csontos csirkemell, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyem, 5 dkg hagyma, 5 dkg zeller, 1 gerezd fokhagyma, 1 púpos ek. liszt, 4 dkg margarin, 1 dl tejszín, 2 tojás sárgája, 1 citrom leve, 1 csokor petrezselyem, bors, csipetnyi tengeri só.
Elkészítése: Megtisztítjuk és hasábra vágjuk a zöldségeket és a csirkemellel együtt 1 liter, sóval, borssal ízesített vízben puhára főzzük. A megfőtt csontos húst kivesszük, lebőrözzük, kicsontozzuk, majd a húst csíkokra vágjuk és félretesszük. A főtt zöldségeket a leves levével együtt összeturmixoljuk. A lisztből a margarinon világos rántást készítünk, ezzel sűrítjük a turmixolt levest. A tűzről levéve, állandó keverés mellett hozzámelegítjük a tejszínnel alaposan elkevert tojássárgákat. Utána beletesszük a húscsíkokat, meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel és ízlés szerint ízesítjük citrommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!