Tegnap este megpróbálkoztam a borsófőzelék készítésével, de leveses lett, ti hogy csináljátok?
Ha levese lett akkor hamar egy félbögre vizben kavarj el egy-két kanál lisztet és öntsd bele folyamatos kavarásnál, és már nem is leveses.
Amúgy én rántással szoktam, ami azt jelenti, hogy előre piritok hagymát, abba bele 2--3 kanál liszt, eg ypicit azt is piritom majd, feltöltöm vizzel,ez alapból besűsűrödik, és bele a borsót és kész is van.
ez attól függ, milyen zöldborsóból csinálod :)
- nyers
- mirelit (fagyasztott)
- üveges.
ha ezt megírtad, jöhet a többi infó :)
Én tejjel szoktam készíteni, így:
Ha túl híg, akkor keverj el egy deci tejben 2 kanál lisztet, evvel rántsd be.
szia én így szoktam:
Hozzávalók: 1 kg zöldborsó, 1 ek. margarin, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 ek. cukor, 3 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, 2 dl tejszín, só, bors.
Elkészítése: Felolvasztjuk a margarint, megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a cukrot és a zöldborsót, majd fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, felöntjük vízzel és fedő alatt puhára főzzük. Miután megfőtt, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, felöntjük tejszínnel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!