Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tegnap este megpróbálkoztam a...

Tegnap este megpróbálkoztam a borsófőzelék készítésével, de leveses lett, ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés
Légyszi részletesen irjátok le, hogy hány kanál cukrot, meg mennyi sót, meg még amiket beleraktok. Köszi!
2010. aug. 26. 12:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Kevés vízben teszem fel főni,pici cukrot,sót,kakukkfüvet teszek bele,majd ha megfőtt zsírral berántom. Aki szereti,tehet vele tejfölt is. Ha véletlen híg lenne a berántás után is,akkor habarással sűrítek még rajta.
2010. aug. 26. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha levese lett akkor hamar egy félbögre vizben kavarj el egy-két kanál lisztet és öntsd bele folyamatos kavarásnál, és már nem is leveses.

Amúgy én rántással szoktam, ami azt jelenti, hogy előre piritok hagymát, abba bele 2--3 kanál liszt, eg ypicit azt is piritom majd, feltöltöm vizzel,ez alapból besűsűrödik, és bele a borsót és kész is van.

2010. aug. 26. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

ez attól függ, milyen zöldborsóból csinálod :)


- nyers

- mirelit (fagyasztott)

- üveges.


ha ezt megírtad, jöhet a többi infó :)

2010. aug. 26. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Én kevés vízzel teszem fel főni.Egy leves kockát dobok bele, de lehet csak sót is.Ha puha, rántást készitek. Zsiradékon lisztet piritok, tejjel engedem fel, és a borsóhoz öntöm.Platnin szépen lassan kiforralom, hogy ne legyen liszt izű.Az elzárás előtt egy nagy csomag petrezselyemzöldet apróra vágva. Ez a lelke, ha nincs otthon neki sem látok. Ha hig, akkor még egy kis lisztet keverek el hideg tejben, és hozzáöntöm.Tejföllel nem szeretjük, mert savanyú. izlés szerint tehetsz cukrot, de a petrus dominál.
2010. aug. 26. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Én tejjel szoktam készíteni, így:

[link]

Ha túl híg, akkor keverj el egy deci tejben 2 kanál lisztet, evvel rántsd be.

2010. aug. 26. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

szia én így szoktam:


Hozzávalók: 1 kg zöldborsó, 1 ek. margarin, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 ek. cukor, 3 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, 2 dl tejszín, só, bors.

Elkészítése: Felolvasztjuk a margarint, megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a cukrot és a zöldborsót, majd fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, felöntjük vízzel és fedő alatt puhára főzzük. Miután megfőtt, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, felöntjük tejszínnel.

2010. aug. 26. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!