Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok jó kis salátarecepteke...

Írnátok jó kis salátarecepteket nekem?

Figyelt kérdés

Ilyen, hogy waldorf, cézár, krumpli vagy uborkasaláta kilőve. Szeretnék valami újat.

Ötletek?

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2010. aug. 26. 08:25
 1/8 anonim ***** válasza:
90%

Nekem a két kedvencem:

1) Ez inkább nyárias saláta.Uborka,paradicsom,paprika,hagyma(vörös,lila és fokhagyma) kell bele.Felvágjuk a hozzá valókat,beletesszük egy tálba,egy picit megsózzuk.Ecetes lével leöntjük (ecet,víz,cukor keverékével).

Ebéd mellé nagyon finom;)

2)Ezt sült húsokhoz szoktuk csinálni,mi nagyon szeretjük:

Megfőzzük hajába a krumplit,majd megpucoljuk és felkarikázzuk.Tojást főzünk,megpucoljuk,majd ezt is felkarikázzuk.Vörös és lilahagymát is felkarikázzuk.Beletesszük egy tálba picit megsózzuk.Majd ecetes lével leöntjük.Ízlés szerint lehet még bele tenni paprikát,paradicsomot vagy akár frissen vágott petrezselymet.

Ugyanezt a krumplis salátát meg lehet csinálni máshogy.

Krumpli,főtt tojás,hagyma és só kell hozzá.Ecetes lé helyett tartármártással kell leönteni,így is finom.

15/L

2010. aug. 26. 08:36
 2/8 A kérdező kommentje:

Na, ilyenekre gondoltam:)

Nagyon jók! Zöld jelet kaptál tőlem! :)

Várom még a válaszokat! :)

2010. aug. 26. 08:49
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

szia! nalunk nyári kedvenc a sopszka saláta.egyenlő mennyiségű uborka héjastól, paprika, paradicsom, egy közepes hagyma.a hagymát apróra vágni, vagy reszelni, a többit egyforma kockákra.összekeverni, rá egy kis delikát

egy pici cukor, ecet és egy-két evőkanál olaj.tetejére morzsolt juhturó, vagy fetasajt apró kockákra vágva.

aki szereti a kéksajtot, azzal is fantasztikus.

sajt nélkül is szoktuk, akkor egy kis kecsappal öntöm nyakon.így is nagyon finom, húsok, halak mellé.

üdv.

2010. aug. 26. 09:15
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Fele-fele arányban lereszelt nagy lyukú reszelőn céklát és répát (mindkettőt nyersen), majonézzel összekevered (nem tartárral!), másnapra összeérik és nagyon fincsi.

Én tescós biomajonézből szoktam, az csak egy kicsit drágább, mint a "hagyományos", viszont nincs telenyomva adalékokkal. Persze olaj van abban is bőven.

2010. aug. 26. 09:16
 5/8 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Tudtam, hogy nektek jobb ötleteitek lesznek!

Amiket leírtatok,azokról még nem is hallottam! :)

Nagyon jók! :)

2010. aug. 26. 14:09
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom ez mennyire számít salátának, de ha nem haragszol leírom :D

Szóval csak annyi az egész, hogy reszelsz le répát, és összekevered túróval. Nagyon finom! :)

2010. aug. 26. 15:12
 7/8 A kérdező kommentje:

Szia! Szerintem ez saláta! :)

Még erről sem hallottam :) Répa túróval :)

Borzalmas Kovi film lenne belőle! :D

2010. aug. 26. 15:24
 8/8 anonim ***** válasza:
Menj fel a www.mindmegette.hu-ra. Ott találsz salátarecepteket!
2010. aug. 28. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!