Nyolc kg uborkahoz milyen mennyisegu viz, ecet es so szukseges ha hagyomanyos modon akarom eltenni telire?
8 kg uborkához kell 13 kiskanál só, (csapott)
25 csapott ek. cukor, 2 púpos és még egy fél ek. szalicil, 5 gerezd fokhagyma (ha szeretitek), 3 kis fej vöröshagyma, 2-3 csípőspaprika, (ha szeretitek), ecet, koriander, mustármag, késhegynyi köménymag, 5 babérlevél, 2 szál torma, 1 csomó kapor.
5l-es üveg aljára kaprot, tisztított tormát,babérlevelet raksz, belerakod a megmosott, uborkát, meg a csípős paprikát, és leöntjük egy rész 10%-os ecetből, 3 rész vízből álló keverékkel. (én ezt úgy szoktam, hogy mikor benne van az uborka felöntöm vízzel, majd leöntöm róla a vizet egy lábasba, ezzel nézem meg, hogy mennyi víz kell hozzá), sóval, cukorral ízesítjük, és lábasba öntve a levet felforraljuk, majd lehűtjük. Beleteszed a többi fűszert meg a szalicilt és az uborkára öntve lekötöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!