A kelleténél több tejfölt tettem a rakott krumplira. Kisül belőle idővel?
Sose csináltam még rakott krumplit, és megkívántam.
Lisztet nem tettem a tejfölbe, csak egy kis sót, valamint nem tettem még rá a sajtot
Amikor raktam a rétegeket, akkor kicsit kevésnek tűnt a nedvesség a krumplihoz, tojáshoz és kolbászhoz képest, de most ahogy sül, most pont az ellenkezője alakult k
Ha tovább sütöm, akkor elpárolog belőle a nedvesség?
Nincs túl sok tejföl.
Liszt nrm is kell bele
Nem létezik túl sok tejföl, a liszt tökéletesen felesleges. A rakott krumplit rétegezzük, krumpli, só, kolbász karikára vágva, annyi tejföl, hogy eltakarja az alatta lévő cuccot, és kezdődik újra, a tetejére pedig tejföl kerül.
Ha túl sok folyadék van rajta, akkor esetleg raktál bele rengeteg nyers hagymát is, az tud ilyet csinálni.
A nagymamám mindig tett bele lisztet (meg talán vizet is), lehet azért hogy kevesebb tejföllel meg lehessen csinálni
Jó lett egyébként: lekanalaztam róla fél pohárnyi levet, megsütöttem, utána átkapcsoltam grill módra, és barnára sütöttem egy réteg sajtot a tetején
Estére remélem összeáll egy kicsit vacsira 😋
Andizsuzsi, jogos a kérdésed, lényegi dolog!
Én csakis 20%-os tejfölt használok. A 10-12%-osban sok a víz.
Hat ha gagyi tejfolt raktal ra, aminek magas a nedvessegtartalma...ne csodald! De ha vizes volt a krumpli, letakarva sutotted attol is lehet.
Nem nagy kunszt, leontod aztan sutod tovabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!