Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek ezekből a hozzávaló...

Mit főzzek ezekből a hozzávalókból vacsorára?

Figyelt kérdés
van tojás, tej, liszt, gomba, kolbász, sajt. de ne melegszenyó legyen, meg rántotta meg palacsinta mert azokat mostanság csináltam. meg nokedlit is, bár ha van valami jó recept, akkor jöhet.
2010. aug. 24. 15:12
 1/7 anonim ***** válasza:
bundás kenyér sajttal, gomba pörkölt és nokedli v ha van akkor tészta
2010. aug. 24. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Gombafejek sörtésztában (Orly)

Fél kg gombafej, 2 tojás, 2 dl sör, 10 dkg liszt, só, olaj.

A gombafejeket tisztítom, mosom, majd lecsepegtetem. A tojássárgáját elkeverem a sörrel, hozzáadok egy kanál olajat, a lisztet és a kemény habbá vert sózott fehérjét. A gombákat sózom, a sörtésztába mártom és a forró olajban kisütöm.

2010. aug. 24. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Lisztből tojásból készítesz egy jó kis nokedlit, és hozzá besamell mártást. Ezt úgy kell, hogy olajon megpirítod a kockákra vágott kolbászt, és gombát, majd az egészet megszórod liszttel, hogy ellepje a gombás kolbászos ragut, csomómentesre kikevered és amikor a liszt elkezd pirulni, felöntöd az egészet tejjel, és kevergetés mellett, sűrűsödésig főzöd. Ízlés szerint sózod borsozod. A kifőzött nokedlire rárakod a besamell mártásos ragut, majd reszet sajttal megszórod. Mit szólsz hozzá? :)
2010. aug. 24. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
mind nagyon jó, köszönöm a válaszokat, de ez a besameles mártásos nokedlis ragus étel nagyon érdekesen hangzik még soha nem csináltam és nem is ettem, úgyhogy szerintem ezt fogom ma megcsinálni.
2010. aug. 24. 15:24
 5/7 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, ha erre esik a választásod, majd írd meg hogy sikerült :)
2010. aug. 24. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Kolbászos gombás pizza.

Először egyszerű tejes pizza tésztát csinálj: 40 dkg (átszitált) liszthez 2 dkg élesztőt, 1 dl langyos, cukrozott tejet, 1-2 dl langyos vizet, 2-3 evőkanálnyi olajat, egy mokkáskanálnyi sót, s kevés vajat veszünk. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, s meleg helyen állni hagyjuk, amíg meg nem indul (10-15 percen belül habosodni kezd). Ekkor beledolgozzuk a lisztet, annyi vízzel, amennyi ahhoz szükséges, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Meleg helyen (letakarva) 20 percig állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a sót és az olajat, s az átgyúrás után újabb 20-30 percig pihentetjük. Végül a tésztát belesimítjuk egy kivajazott tepsibe, rátesszük a feltétet, s előmelegített, forró sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.

A gombákat megpárolod, a kolbászt megfőzöd. Hagymakarikákkal a tésztára szórod. Jöhet rá a ketchup.

2010. aug. 24. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
megcsináltam a mártást, kolbásszal gombával, isteni volt!!!! párom befalta mindet! :) köszönöm. ma pedig ezekből fogok választani, amiket már felsoroltatok. köszi!
2010. aug. 26. 10:43

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!