Milyen kipróbált és finom gluténmentes süti receptetek van? Milyen fajta lisztet használtok hozzá?
Túrótorta, ehhez még liszt sem kell.
Az alaphoz
50 dkg tehéntúró
12.5 dkg vaj
20 dkg porcukor
3 ek tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj
3 teáskanál zselatin
1.5 dl tej
A tetejére
1 tasak gyümölcskocsonya por
2 közepes db őszibarack
A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhetjük a vajas keverékhez. Ha nagyon darabos, nyomjuk át krumplinyomón.
3 teáskanál zselatint kevés langyos vízzel csomómentesre keverünk, majd hozzáadunk 1,5 dl forró tejet. A zselatinos tejet a túrós keverékhez keverjük még melegen.
A kapcsos tortaformát kivajazzuk, és a masszát beleöntjük. Hűtőbe tesszük, és mielőtt teljesen megdermedne, rátesszük a gyümölcsöt.
A gyümölcskocsonyaport előírás szerint elkészítjük, és a tortára öntjük.
Hűtőben tároljuk.
#2-nek
Ugyanúgy csináljátok az összes receptet, csak sima liszt helyett gluténmenteset tesztek bele?
5-ös vagyok.
Azt lehagytam, hogy ilyenkor minden egyébként is ismert sütit ebből sütünk, így aztán külön receptem nincs.:(
Legutóbb almáspite volt.
5-ös, remélem, azt tudod, hogy a zab NEM gluténmentes a gyártási folyamat miatt.
Én is imádom a zabot, de ami nem jelölt, attól jó szrul vagyok, ugyanis szennyezett.
Jól reméled!
Nyilván nem vagyunk olyan hülyék, hogy olyat veszünk, amire rá van írva, hogy olyan üzemben készült, ahol a gyártási folyamat alatt szennyeződhetett.
Erre bizonyíték, hogy a rokonunk még egy ételünktől sem lett rosszul.
De hogy teljesen megnyugodj, rendszerint ezt vesszük:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!