A ráma növényi olajból készült szilárd zsiradék - a vaj pedig ugye tejből, állati eredetű .
2021. máj. 12. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
13/22 anonim válasza:
Hidd el, egy kiló lisztből is annyi pogi lesz, hogy ott állsz mellette hajnalig. Felesleges duplázni.
2021. máj. 12. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
14/22 anonim válasza:
Kérdező, hány emberre sütsz...???
két kiló lisztből kb. 10-15 embert is jóllakatsz...
2021. máj. 12. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
15/22 anonim válasza:
Fogalmad nincs a mennyiségekről, gyerek! Nem vagy diszkakuliás? Minek kéne megduplázni, mikor még életedben nem csináltál? Hova kell, esküvőre? 2 kiló liszt az brutál sok! Első kísérletre fél kiló pont megfelelő lesz!
2021. máj. 12. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
16/22 anonim válasza:
Mindenképp kisebb adaggal kezd, aztán meglátod, mennyi. 2 kg-ból össze se tudnád gyúrni szerintem, az nagyon sok. Attól még, hogy a képen 1 db pogácsa van, a recept több darabra szól! Fél adag jó lesz szerintem, tehát 500 g liszt és 250 g margarin. Utána ha ezzel sem bírsz, a maradékot berakhatod a hűtőbe, és holnap sütöd meg.
2021. máj. 12. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
17/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a sok építő jellegű és tanító hozzászólásokat.
A receptet nagyon nehéz lenne leirni de gyorsan megprobálom.
1kg liszt
50dkg ráma
3 teáskanál só
1egész tojás és 2sárgája
3deci tejföl
1teljes kocka élesztőt felfuttatni kis tejben
Lisztet és rámát elmorzsolni aztán a többi hozzávalóval eldolgozni.
1órát pihen
Vékonyra nyujtjuk a tésztát egyik felét megkenjük tejföllel aztán megszórjuk sonkával sajtal. A másik felét rábirítjuk a tetejére. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk majd megkenjük tojással a tetejét +pici sajt és mehet a sütőbe.
Bocsi a helyesírásért és a vessző elhalasztásáért. Igy tudtam ide le írni. Ez áll a receptben semmit nem hagytam ki.
A tészta kész igaz hogy ugy kellett csinálnom hogy ketté szedtem mert nagy falat lett volna a vékony kezeimnek de a tészta nagyon szép lett.
2021. máj. 12. 17:45
18/22 A kérdező kommentje:
Most ott akadtam el, vagyis még csak gondolkozok rajta hogy mi az hogy megkenjük a tetejét tojással? Egész tojással? Vagy csak sárgájával? S.O.S
2021. máj. 12. 17:46
19/22 anonim válasza:
Tojással kenés: egy csészében villával felversz egy egész tojást, aztán lúdtoll vagy szilikon ecsettel kenheted. Egy nagyon kevés (mondjuk teáskanálnyi) tej hozzákeverése nekem segít a felverésben.
2021. máj. 12. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
20/22 anonim válasza:
Ja és amúgy lehetne csak sárgájával is, de ennyi pogácsához nem biztos, hogy elég lenne.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!