Hány gramm citromsavat kell fél liter tejszínhez adni mascarpone készítésénél?
Figyelt kérdés
Nem citrom levével akarom készíteni.2021. ápr. 16. 23:52
1/12 anonim válasza:
Citromsavat semennyit, és tejszín sem kell bele, vagy esetleg egy nagyon kevés.
2/12 anonim válasza:
1!
Mascarponét akar készíteni. Tejszín nélkül nehéz lenne, elvégre ez egy tejszinkremsajt. N
3/12 anonim válasza:
2es,én sem teszek bele tejszínt. A tojás fehérjét verem habbá, és azt keverem hozzá a végén. Ízlésem szerint finomabb.
4/12 anonim válasza:
#3 Mihez teszed hozzá a habot?
Tejszínből akar mascarponet.
Így már ok?
5/12 anonim válasza:
Én rendes, friss citromnak a levét adtam hozzá, szerintem a citromsavtól ehetetlenül savanyú lesz.
6/12 anonim válasza:
Valamelyik hülye azt hiszi tiramisu krém készül. :D
7/12 anonim válasza:
Igen, amúgy tényleg azt hittem. xd
8/12 A kérdező kommentje:
Sehol sem említettem a tiramisut, aki tud olvasni annak köszönöm a hozzászólását.
Csak simán mascarpone-t készítenék amihez a tejszínt valami savas közeggel meg kell dolgozni. Lehet citrom leve is, borkősav is (de ez nagyon drága), citromsav is. Ez utóbbival szeretném a melegítéssel-keveréssel tisztában vagyok, csak a mennyiségét nem tudom.
2021. ápr. 17. 11:33
9/12 A kérdező kommentje:
Megvan a számolás alapja. A haas classic, sárga zacskós citromsavra rá van írva, hogy 5 g citromsav 2 citromnak felel meg. (1 teás(mérő)kanálnyi)
Tehát 2,5 g citromsav megegyezik 1 citrommal. (1/2 tsp)
2021. ápr. 17. 22:24
10/12 A kérdező kommentje:
2-es, tévedés! A mascarponénak nincs semmi köze a sajtokhoz. Nem sajt, nem is krémsajt. Mascarpone.
2021. ápr. 17. 22:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!