Túrópuffancs (más néven túrófánk) csak úgy finom, ha étolajban van kisütve, vagy jó lenne úgyis, ha sütőben, tepsiben sülne? Tapasztalatotok mi ezzel kapcsolatban?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Biztos meg lehet sütni sütöben is, de más jellegü lesz, nem fánkszerü, hanem inkább kalácsra fog jobban hasonlítan.
Én valószínüleg muffinformában sütném, úgy szebb is, meg egyenltesebben is sül meg.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Az átalam ismert sütőben sült sütik közül ez hasonlít rá a leginkább:
Persze az eredeti recept tésztáját is megpróbáljatod sütőben megsütni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A forró olajban sült tészták lágyabbak az átlagosnál és a térfogat növekedés a forró olajba merülés első percében történik. A benne lévő széndioxid buborékok a forróságban kitágulnak. Az olaj százszor erőteljesebb hőátadó közeg a levegőnél. Olajban néhány perc alatt kész a fánk.
A tepsiben sült kelt tészták állaga keményebb. Ott a sütő sugárzó hője, és a forró levegő fűti fel a süteményt a sülési hőfokra. Ezek a sütemények nem néhány percig sülnek, mert a sütő nem fűt olyan intenzíven, mint az olaj. Hiába 170 fokos az olaj is, meg a sütő is. Ahogy a #2-es válaszoló mondja, egy fánkszerű tészta tepsiben sütve inkább kalácsos jellegű lesz. Ha nagyon el nem terül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!