Túrópuffancs (más néven túrófánk) csak úgy finom, ha étolajban van kisütve, vagy jó lenne úgyis, ha sütőben, tepsiben sülne? Tapasztalatotok mi ezzel kapcsolatban?
Biztos meg lehet sütni sütöben is, de más jellegü lesz, nem fánkszerü, hanem inkább kalácsra fog jobban hasonlítan.
Én valószínüleg muffinformában sütném, úgy szebb is, meg egyenltesebben is sül meg.
Az átalam ismert sütőben sült sütik közül ez hasonlít rá a leginkább:
Persze az eredeti recept tésztáját is megpróbáljatod sütőben megsütni.
A forró olajban sült tészták lágyabbak az átlagosnál és a térfogat növekedés a forró olajba merülés első percében történik. A benne lévő széndioxid buborékok a forróságban kitágulnak. Az olaj százszor erőteljesebb hőátadó közeg a levegőnél. Olajban néhány perc alatt kész a fánk.
A tepsiben sült kelt tészták állaga keményebb. Ott a sütő sugárzó hője, és a forró levegő fűti fel a süteményt a sülési hőfokra. Ezek a sütemények nem néhány percig sülnek, mert a sütő nem fűt olyan intenzíven, mint az olaj. Hiába 170 fokos az olaj is, meg a sütő is. Ahogy a #2-es válaszoló mondja, egy fánkszerű tészta tepsiben sütve inkább kalácsos jellegű lesz. Ha nagyon el nem terül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!