Segítsen valaki! A száraz babot ha főzöm, mitől lehet hogy eggyik fele kezd szét főni a másik fele pedig még kemény?
Kérlek ne hurrogjatok le nem tudok főzni,csak most própálgatok,és nem tudom hogy én rontottam el valamit vagy ne és ha igen hogy lehet helyre hozni.
Köszi előre a segítséget!
Előző este be kell áztatni, és másnap lehet főzni. Ha ez megtörtént, lehet, hogy kevert babot vettél. Azaz nem ugyanazon évi termést. Minél régebbi, annál nehezebben puhul. Egy évben, egy helyen termett egyforma bab egyszerre puhul. Én is jártam már így, azóta csak tuti bevált helyen veszem a babot. Ha összekeverik a tavalyit a 2 évvel ezelőttivel, vagy régebbivel, szárazon nem látod a különbséget, főzésnél derül ki. Bolti csomagolttal, és piacon kofától vásárolttal is jártam így. Azóta ugyanannál az 1 zöldségesnél veszem, aki ősszel mindig szól, hogy mikor érkezett meg az idei bab.
Kevergetni meg csak a rántással szoktam, a legvégén.
Látod, nem te vagy béna, hanem a forgalmazók, kereskedők trükköznek.
További jó főzőcskézést, és ne feledd: gyakorlat teszi a mestert. 40 éve főzök, de még így is be-becsúszik 1-2 baki. Vannak ételek, amikbe bele sem fogok, mert ahányszor próbáltam, sosem sikerült. Pl. fánk. Meg még akad egy pár ételféleség. De még a mai napig hallgatok mások tanácsára, trükkjeire, mert a jó pap is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!