Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Segítsen valaki! A száraz...

Segítsen valaki! A száraz babot ha főzöm, mitől lehet hogy eggyik fele kezd szét főni a másik fele pedig még kemény?

Figyelt kérdés

Kérlek ne hurrogjatok le nem tudok főzni,csak most própálgatok,és nem tudom hogy én rontottam el valamit vagy ne és ha igen hogy lehet helyre hozni.

Köszi előre a segítséget!


2010. aug. 22. 16:29
 1/7 anonim válasza:
pontos választ nem tudnék írni de kevergeted?leáztattad előtte?
2010. aug. 22. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy olyan babot vettél, amiben össze volt keverve az idei meg a tavalyi bab. A régebbi persze nehezebben puhul. Előző nap este áztasd be, másnap főzd! Ha mégsem fő rendesen, tegyél bele egy késhegynyi szódabikarbónát, sokkal hamarabb kész lesz! Sok sikert!
2010. aug. 22. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Előző este be kell áztatni, és másnap lehet főzni. Ha ez megtörtént, lehet, hogy kevert babot vettél. Azaz nem ugyanazon évi termést. Minél régebbi, annál nehezebben puhul. Egy évben, egy helyen termett egyforma bab egyszerre puhul. Én is jártam már így, azóta csak tuti bevált helyen veszem a babot. Ha összekeverik a tavalyit a 2 évvel ezelőttivel, vagy régebbivel, szárazon nem látod a különbséget, főzésnél derül ki. Bolti csomagolttal, és piacon kofától vásárolttal is jártam így. Azóta ugyanannál az 1 zöldségesnél veszem, aki ősszel mindig szól, hogy mikor érkezett meg az idei bab.

Kevergetni meg csak a rántással szoktam, a legvégén.

2010. aug. 22. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
A szódabikarbóna jó ötlet, de attól a puha még jobban szétmegy. Viszont akinek kényes a gyomra, nem fog égni tőle. Legfeljebb nem kell rántással sűrítenem, a széfővő besűríti. Más megoldás nincs, majd a keményet kiteszitek egy kis tálkába, annyira kemény nem maradhat, hogy a fogatok beletörjön.
2010. aug. 22. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget,de már 1 napja ázott és szódabikarbónát is tettem bele.Akkor már csak az maradt,hogy tényleg kevert volt a bab.Köszönöm szépen már azt hittem én vagyok ennyire béna.:)
2010. aug. 22. 17:45
 6/7 anonim ***** válasza:

Látod, nem te vagy béna, hanem a forgalmazók, kereskedők trükköznek.

További jó főzőcskézést, és ne feledd: gyakorlat teszi a mestert. 40 éve főzök, de még így is be-becsúszik 1-2 baki. Vannak ételek, amikbe bele sem fogok, mert ahányszor próbáltam, sosem sikerült. Pl. fánk. Meg még akad egy pár ételféleség. De még a mai napig hallgatok mások tanácsára, trükkjeire, mert a jó pap is...

2010. aug. 22. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Hol vetted a babot? Máskor piacon vegyél termelőtől, mert azok mindig ott vannak, és nagyobb a garancia a "kevert babok,borsók,lencsék" kivédésére. 18.30-as-nak én is 35 éve főzök, és nem tudok fánkot sütni, viszont túró karikát tudok, és az szinte már fánk.
2010. aug. 22. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!