Írnátok olyan fodan receptet írni ami nem marshmallowból van mert annak szentem naoon rossz az íze?!





1 kg cukrot felteszünk 6 dl vízben főzni és állandó keverés mellett felforraljuk,ha már forrni kezd,akkor hozzáteszünk még 10 dk burgonyacukrot. A habját hideg vízbe mártott ecsettel leszedegetjük. Sűrű sziruppá főzzük, Akkor jó,ha egy pohár hidegvízbe cseppentve, leszáll a pohár aljára és ott gyöngyszerűen megfagy.
Ekkor egy vízzel kiöblitett,lehetőleg porcelán tálba öntjük,egy kávéskanál vízzel meglocsoljuk és hideg helyre teszzük. Amikor már langyos hozzáadunk egy tojásfehérjét,majd hideg vízbe mártott fakanállal addig keverjük,amíg hófehér nem lesz. Így befőttes üvegben hónapokig eláll. Célszerű több adagban eltenni.
Amikor használni akarod,akkor nagyon gyenge tűzön ajakmelegre melegíted,színezheted éa használhatod bevonásra. Ez a fondant vékonyan kenhető,gyorsan szárad
és szeletelésnél nem törik.
Ha marad,akkor újra ellehet tenni későbbi alkalomra.
90dkg cukor
1kávéskanál ecet,vagy citromlé
3dl víz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!