Maffin recept kellene ami finom és már ki is próbáltátok?
MIX-FIX MUFFIN
250 gr cukor, 2 tojás, 400 gr liszt, 1 zacskó sütőpor,
csipet só, 125 gr olaj, 125 gr tej, és ízlés szerint
- dió, vagy
- csoki
- kakaó
- nutella
- lekvár
- gyümölcs
Mindent egyszerre össze lehet keverni és 12 db lesz belőle
Ez a legegyszerűbb és leggyorsabb muffin recept. Én mindig ezt használom, és úgy ízesíted, ahogy szeretnél. Bármit tehetsz bele.
Variálható muffin(kb. 12 darabhoz, de lehet, hogy több lesz):
35dkg finomlisz
30dkg kristálycukor
1 kiskanál sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
csipet só
2 tojás
4 dl tej
A hozzávalókat simán összekevered egy tálban. Rakhatsz bele gyümölcsöt, csokit, fahéjat, aszalt gyümölcsöt, kókuszt stb.
Én általában almás-fahéjasra, csokidarabosra, vagy csokis-banánosra csinálom( itt a banánt pürésítve teszem bele, a csokit pedig mindig kis darabkákra vágom).
Szia!Én mindig ezt készítem el ha gyorsan kell összedobnom valami finom muffint vagy sütit!!
Bögrés muffin:
1,5 bögre liszt
0,5 bögre porcukor
1 kiskanál reszelt citromhéj
1 zacskó sütőpor
1 tojás
1/3 bögre olvasztott margarin
1 bögre tej
Elkészítés:
A nedves hozzávalókat,mint a tojást a tejet és azt olvasztott margarint összekeverjük egy tálba!
A száraz hozzávalókat,mint a lisztet,a cukrot,a sütőport és a citromhéjat egy másik tálba összekeverjük!
A nedves hozzávalókat hozzáöntjük a szárazhoz és kész a tészta!
Ízlés szerint tehetünk bele gyümölcsöket vagy csokit is!
Ha gyümölcsöt használsz:
Lehet befőtt vagy friss gyümölcs is a lényeg hogy ne legyen alatta lé,szóval csöpögtessük le!!Lehet bármilyen gyümölcs,a lényeg hogy egyforma darabokra legyenek vágva (kb. akkora mint egy szem meggy)
Ha csokit használsz:
Egy fél bögre ét és egy fél bögre tejcsokit lereszelünk és a tésztához adjuk!!
A kivajazott kilisztezett muffin formába kanalazzuk és közepes lángon süsd,Addig amíg a fakó tésztából nem lesz aranybarna!!
Én 10 perc alatt elkészítem a tésztát a sütő pedig már elvégzi a maga dolgát!
U.i.:Ebben a tésztában az a jó hogy bármit tehetsz bele ízlés szerint!!
Ja azt elfelejtettem írni hogy én 2,5 dl-es bögrét használok!
Ha kíváncsi vagy hogy én milyen praktikákat és milyen ízeket használok írj nyugodtan!
Az előző válaszoló voltam:D
12:29 es...
Bocsi a recept kimaradt :)
Hozzávalók:
20 dkg ananász (konzerv)
25 dkg liszt
1 csomag vaníliás puding
4 teáskanál sütőpor
20 dkg vaj
17,5 dkg cukor
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
3 evőkanál ananászlé
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat jól kivajazzuk.
Az ananászt lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. A lisztet, a pudingport és a sütőport összekeverjük. Egy másik edényben a vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliás cukrot, a sót és az ananászlevet. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és az ananászdarabokat, majd jól elkeverjük.
A masszát a formákba töltjük, 20-25 perc alatt készre sütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!