"szezámmagos virslis kifli" néven keress rá, olyan kelttésztás recept, amiben olaj van. Fantasztikusan finom!
Bármit beletekerhetsz, sajtot, kolbászt, fűszeres vajat, bármit...
A tésztához
40 dkg finomliszt
10 dkg margarin
2.5 dkg élesztő
1.5 dl víz
2 kávéskanál só
1 db tojás
0.5 dl tej
0.5 teáskanál cukor
10 dkg gyulai kolbász
1 dl tejföl
10 dkg sajt (reszelve)
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
1 ek vaj
1 evőkanál finomliszt
Meleg tejben feloldjuk a cukrot, és az élesztőt megfuttatjuk benne.
A lisztet a tojással és a felolvasztott vajjal, a felfuttatott élesztővel, 2 mk sóval és 1-1,5 dl vízzel összegyúrjuk, amíg az edény falától el nem válik.
Egy órát kelesztjük, kb. a duplájára fog nőni.
Lisztezett deszkán 0,5 cm vékonyra kunyújtjuk.
kb. 10x10 cm-es kis kockákra vágjuk éles késsel.
A kis kockák egyik sarkára felszeletelt kolbászkarika felét, majd rá fél kiskanál tejfölt, és egy csipet reszelt sajtot halmozunk.
Behajtogatjuk, hogy kis kiflicskéket kapjunk.
Egy tojással tetejüket kenőtollal megkenjük, őrölt köménnyel megszórjuk.
Kivajazott, kilisztezett tepsiben 15 percig kelesztjük, majd aranybarnára sütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!