Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jó kolbászos-sajtos kifli recept?

Jó kolbászos-sajtos kifli recept?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 19. 13:09
 1/3 anonim ***** válasza:
2021. ápr. 19. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

"szezámmagos virslis kifli" néven keress rá, olyan kelttésztás recept, amiben olaj van. Fantasztikusan finom!

Bármit beletekerhetsz, sajtot, kolbászt, fűszeres vajat, bármit...

2021. ápr. 19. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

A tésztához

40 dkg finomliszt

10 dkg margarin

2.5 dkg élesztő

1.5 dl víz

2 kávéskanál só

1 db tojás

0.5 dl tej

0.5 teáskanál cukor

10 dkg gyulai kolbász

1 dl tejföl

10 dkg sajt (reszelve)

őrölt fűszerkömény ízlés szerint


1 ek vaj

1 evőkanál finomliszt


Meleg tejben feloldjuk a cukrot, és az élesztőt megfuttatjuk benne.

A lisztet a tojással és a felolvasztott vajjal, a felfuttatott élesztővel, 2 mk sóval és 1-1,5 dl vízzel összegyúrjuk, amíg az edény falától el nem válik.

Egy órát kelesztjük, kb. a duplájára fog nőni.

Lisztezett deszkán 0,5 cm vékonyra kunyújtjuk.

kb. 10x10 cm-es kis kockákra vágjuk éles késsel.

A kis kockák egyik sarkára felszeletelt kolbászkarika felét, majd rá fél kiskanál tejfölt, és egy csipet reszelt sajtot halmozunk.

Behajtogatjuk, hogy kis kiflicskéket kapjunk.

Egy tojással tetejüket kenőtollal megkenjük, őrölt köménnyel megszórjuk.

Kivajazott, kilisztezett tepsiben 15 percig kelesztjük, majd aranybarnára sütjük.

2021. ápr. 19. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!