Pizza teszta recept?
Sziasztok
Tudtok nekek bevallt pizzateszta receptet Fel kilo lisztbol :)
Elore is koszonom
Liszt víz élesztő. Esetleg löttyintésnyi olivaolaj.
A liszt minőségétől függ, mennyi vizet vesz fel... nem lehet tuti receptet mondani...
Nagyi Titka pizzaliszt.
A csomagolás oldalán van recept is, pont 500g lisztet ír. Mindig abból csinálom és nagyon jó, tepsi méretű pizza jön ki belőle.
500g liszt
1ek só
1tk cukor
1tk oregánó
3ek olaj
20g élesztő.
Az élesztőt 300ml langyos vízben felfuttatod a cukorral, majd összekevered az összes többi hozzávalóval. Ruganyos tésztát gyúrsz belőle. 1 órára elrakod meleg helyre keleszteni. Én 2 pléddel szoktam letakarni. Ha megkelt akkor kinyújtód, ízlés szerint feltét, aztán légkeveréses sütőben 220 fokon 10-20 perc (a tészta vastagságától függően) alatt kész
nekem leginkább ez jött be. ebből az adagból nekem 2 kerek pizza lesz, szóval ha 1et akarok, felezem az adagot
1KG liszthet az egész 50g-os élesztő kell. A pizzához a lisztet és a vizet pedig 2:1 arányban szoktam rakni. Nekem ez vált be. (plusz olivaolaj és só ízlés szerint)
Tehát kiszámolva 50 dkg liszt 250 ml víz, 25g élesztő.
Kérdező, érdemes ám olyan nívós gasztroblogokban is nézelődni, ahol garantáltan olasz, kipróbált recepteket írnak.
És nem kell ahhoz ragaszkodni, hogy pont fél kilóra szóljon a recept. Talán az arányosítás még matek-tagozat nélkül is megy.. :))))))
A nedvességtartalom a lényeg!
Sima lisztnél 50-55% víztartalmat célozz meg.
BL-00 típusúnál 60-65%-ot.
A többi rajtad múlik.
Én a következőket javaslom a receptbe:
Langyos vízbe:
* 1 teáskanál cukor.
* 20-25g élesztő.
* 3 evőkanál olívaolaj.
Lisztbe:
* 1-3 teáskanálnyi só.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!