Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell bundás kenyeret...

Hogy kell bundás kenyeret csinálni?

Figyelt kérdés
Annyit biztos hogy kenyér kell hozzá meg tojás, és még mi? Olaj is kell, nem? És akkor a kenyeret bele kell izélni a tojásba (?), és úgy bele az olajba, vagy valami ilyesmi... :S de... szóval ezt hogy? :S Meg először az olajat fel kell melegíteni? Meg ezt serpenyőbe kell, mint a rántott húst?! :S Légyszi valaki írja le, hogy mit hogy kell meg milyen tálba meg milyen eszközzel meg mennyi ideig meg ilyesmik... :S Köszi!! Ja és a kenyeret a tálba miközbe sül, mivel kell megfordítani?
2010. aug. 21. 19:32
 1/10 anonim ***** válasza:
95%

A tojásokat felvered, teszel bele kicsi sót.

Felmelegíted az olajat.A kenyereket bele forgatos a tojásba, és sütöd.Figyel oda, mert pár szelet után, már elkezd égni az olaj, és akkor nem sülni fog a kenyér, hanem égni.

én amikor kiveszem a kenyeret, kenyereket az olajból, takarékra veszem a gázt.Amikor bele teszem az ujjabb kenyereket, akkor megint fel veszem a lángot.

2010. aug. 21. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Vigyázz egyébként ,mert néha nagyon pattog az olaj,miközben sül!
2010. aug. 21. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 Liz* válasza:
74%

Szia! Óh... nekem nagy kedvencem a bundáskenyér! Sokszor csinálok! :)

Ahogy én csinálom:

Először is felversz 2-3 tojást (mennyiségtől függ!) teszel bele egy csipet sót. És igen, kell olaj is és fel kell melegíteni. Miközben melegszik az olaj készíts elő kenyeret. Hogy tudd, mikor a jó csepegtess bele egy kis tojást és ha kezd sülni, akkor jó. Jah és igen teflon serpenyőbe kell. A kenyeret pedig bele kell mártani a tojásba mind a két oldalát, hogy teljesen befedje a kenyeret. Aztán a felmelegedett olajba tedd bele, az egyik oldalát néhány percig kell sütni, hogy szép aranybarna legyen, aztán megfordítod, hogy a másik oldala is süljön. Ha kész van a tetszésednek megfelelő lapostányérba tedd bele (én alá szalvétát szoktam tenni, hogy felszívja a felesleges olajat) ezt szépen eljátszod minden egyes szelet kenyérrel amíg el nem fogy a tojás! És eszköz: én villával szoktam, mivel villával verem fel a tojásokat (de ha nem akarod tönkre vágni a serpenyődet, akkor favillával süsd meg!) És megfordítani is villával kell! Ez szerintem nagyon könnyű, majd te is belejösz! Remélem tudtam segíteni! (:

2010. aug. 21. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
95%
Mi a tojásba teszünk egy kis tejet is,sokkal lágyabb lesz. Ha nincs nyitva tej, akkor 2-3 tejszin pötty- kávéba való.só.kis vegeta esetleg.
2010. aug. 21. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
74%

Látom, te még nagyon kezdő vagy:

Úgy kell csinálni, ahogy Első írja, csak még kiegészíteném azzal, hogy VIGYÁZZ, ne hevítsd túl az olajat. Épp annyi olajat töltesz a serpenyőbe, hogy ellepje, begyújtod alatta a gázt, aztán fél perc múlva már bele is teheted a kenyeret, és úgy tovább, ahogy az előttem szólók.

Az olaj nem akkor melegedett fel, ha már forr, vigyázz! Ha elkezd füstölni, az már az égés jele, zárd el alatta a tüzet, ha ezt tapasztalod, föl ne gyulladjon!

Ha meg fölgyullad, Isten ments, hogy vizet önts rá, mert akkor robban! Készíts magad mellé egy akkora fedőt, ami bővel ellepi a serpenyőt, és ha ne adj isten felgyulladna, gyorsan takard le a fedővel, oxigén híjján elalszik a láng. Alatta meg természetesen zárd el a gázt!

2010. aug. 21. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, nagyon jól leírtátok nekem! Hálás vagyok érte!
2010. aug. 21. 21:40
 7/10 anonim ***** válasza:
38%

Kiegészítés:

Nem csak akkor nem szabad vízzet önteni az olajra, amikor már lángol, hanem akkor sem, amikor csak tűzforró!!! Felrobbanhat!

2010. aug. 22. 02:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Még finomabb bundáskenyeret csinálhatsz úgy, hogy megkened kenőmájassal a kenyerek egyik oldalát, összeragasztod őket, és úgy forgatod meg a tojásban. A tojást szaporíthatod egy kis tejjel is.
2010. aug. 22. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:
100%
Tégy két szelet toast kenyér közé egy lapsajtot, bundázd be és így süsd ki! Ne félj, nem megy vagy csúszik szét! Nagyon finom, ajánlom neked! :)
2010. aug. 22. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy szokatm késziteni,hogy a kenyeret kicsit előhagyom,hogy szikkadjon,utána tejet és felvert tojást összekeverek,teszek bele vegetát,pici sót és ebbe teszem a kenyérszeleteket,és bő forró olajban aranybarnára sütöm,tetejére reszelt sajtot szórok,és iszok mellé egy bögre meleg teát is!=)
2010. aug. 22. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!