Hogy kell bundás kenyeret csinálni?
A tojásokat felvered, teszel bele kicsi sót.
Felmelegíted az olajat.A kenyereket bele forgatos a tojásba, és sütöd.Figyel oda, mert pár szelet után, már elkezd égni az olaj, és akkor nem sülni fog a kenyér, hanem égni.
én amikor kiveszem a kenyeret, kenyereket az olajból, takarékra veszem a gázt.Amikor bele teszem az ujjabb kenyereket, akkor megint fel veszem a lángot.
Szia! Óh... nekem nagy kedvencem a bundáskenyér! Sokszor csinálok! :)
Ahogy én csinálom:
Először is felversz 2-3 tojást (mennyiségtől függ!) teszel bele egy csipet sót. És igen, kell olaj is és fel kell melegíteni. Miközben melegszik az olaj készíts elő kenyeret. Hogy tudd, mikor a jó csepegtess bele egy kis tojást és ha kezd sülni, akkor jó. Jah és igen teflon serpenyőbe kell. A kenyeret pedig bele kell mártani a tojásba mind a két oldalát, hogy teljesen befedje a kenyeret. Aztán a felmelegedett olajba tedd bele, az egyik oldalát néhány percig kell sütni, hogy szép aranybarna legyen, aztán megfordítod, hogy a másik oldala is süljön. Ha kész van a tetszésednek megfelelő lapostányérba tedd bele (én alá szalvétát szoktam tenni, hogy felszívja a felesleges olajat) ezt szépen eljátszod minden egyes szelet kenyérrel amíg el nem fogy a tojás! És eszköz: én villával szoktam, mivel villával verem fel a tojásokat (de ha nem akarod tönkre vágni a serpenyődet, akkor favillával süsd meg!) És megfordítani is villával kell! Ez szerintem nagyon könnyű, majd te is belejösz! Remélem tudtam segíteni! (:
Látom, te még nagyon kezdő vagy:
Úgy kell csinálni, ahogy Első írja, csak még kiegészíteném azzal, hogy VIGYÁZZ, ne hevítsd túl az olajat. Épp annyi olajat töltesz a serpenyőbe, hogy ellepje, begyújtod alatta a gázt, aztán fél perc múlva már bele is teheted a kenyeret, és úgy tovább, ahogy az előttem szólók.
Az olaj nem akkor melegedett fel, ha már forr, vigyázz! Ha elkezd füstölni, az már az égés jele, zárd el alatta a tüzet, ha ezt tapasztalod, föl ne gyulladjon!
Ha meg fölgyullad, Isten ments, hogy vizet önts rá, mert akkor robban! Készíts magad mellé egy akkora fedőt, ami bővel ellepi a serpenyőt, és ha ne adj isten felgyulladna, gyorsan takard le a fedővel, oxigén híjján elalszik a láng. Alatta meg természetesen zárd el a gázt!
Kiegészítés:
Nem csak akkor nem szabad vízzet önteni az olajra, amikor már lángol, hanem akkor sem, amikor csak tűzforró!!! Felrobbanhat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!