Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell fehér kenyeret...

Hogyan kell fehér kenyeret kenyérsütőben csinálni?

Figyelt kérdés
Sosem próbáltam még sütni vele, 14 éves vagyok és már úgy érzem, itt lenne az ideje (:
2010. márc. 26. 21:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Lgejobb,ha anyukádtól kérsz tanácsot.Ő ismeri a gépeteket,és biztosan van már bevált receptje.

De ha nélküle akarsz sütni,akkor vedd elő a gép használati utasítását.Olvasd végig figyelmesen.

Válaszd ki a fehér vagy francia kenyér hozzávalóit.A receptekben általában BL%55-ös lisztet írnak.Én félfogós búzalisztet szoktam használni,mert abból fehérebb kenyeret lehet sütni.Ponrosan mérd kia recept szerinti hozzávalókat,Olyan sorrendbe rakd bele,ahogy a recept írja.Ha minden benne van,akkor tedd a gépbe,állítsd be a programot,és indítsd el a sütést Kb. 5 perc után nyisd ki a fedelét,ha a tészta nem elég síma,hanem rücskös,tegyél még hozzá 1-2 evőkanál vizet.Arra nagyon figyelj,hogy az élesztő ne érintkezzen a folyadékkal,és a sütő teteje rendesen lelegyen csukva.Én 10 dk-val kevesebb lisztet szoktam beletenni,helyette 2 evőkanál burgonyaport teszek bele.Jobb és puhább lesz így a kenyerem. A sütés végét csipogással jelzi a gép,Akkor vedd ki kesztyűvel,mert forró a tál.

2010. márc. 26. 22:19
 2/3 anonim válasza:

Én kenyérsütőgép nélkül csinálom.

Pék-cukrász a szakmám, de nekem így jó.

sose hazsnáltam a sütőgépet. Próbáld ki így:

1kg fehér liszt

2 dkg élsztő

1,5 dkg só

0.5 l víz.

Kevés kovász (Liszt (40dkg(+víz (2,5dl)+élesztő) ->3 óra érés

majd a maradék 60 dkg liszt s a 2,5dl víz.

Dagasztod, 3 db 0,5 kg vekni jön ki belőlle.

Hosszformázod, keleszted, s nekem régi típusú gáztűzhelyem van 6-os fokozaton (200-240) nekm 30 perc alatt megsül.

Ha egészben teszed be, akkor a belseje nyers maradhat.

23F

2010. márc. 27. 12:17
 3/3 anonim ***** válasza:

1.! Burgonyaport hol lehet kapni?

2.! Dagasztod, hosszformázod, keleszted pontokat picit bővebben kifejtenéd Nekem?:)

Köszi Nektek!:)

2012. nov. 3. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!