Hogyan kell fehér kenyeret kenyérsütőben csinálni?
Lgejobb,ha anyukádtól kérsz tanácsot.Ő ismeri a gépeteket,és biztosan van már bevált receptje.
De ha nélküle akarsz sütni,akkor vedd elő a gép használati utasítását.Olvasd végig figyelmesen.
Válaszd ki a fehér vagy francia kenyér hozzávalóit.A receptekben általában BL%55-ös lisztet írnak.Én félfogós búzalisztet szoktam használni,mert abból fehérebb kenyeret lehet sütni.Ponrosan mérd kia recept szerinti hozzávalókat,Olyan sorrendbe rakd bele,ahogy a recept írja.Ha minden benne van,akkor tedd a gépbe,állítsd be a programot,és indítsd el a sütést Kb. 5 perc után nyisd ki a fedelét,ha a tészta nem elég síma,hanem rücskös,tegyél még hozzá 1-2 evőkanál vizet.Arra nagyon figyelj,hogy az élesztő ne érintkezzen a folyadékkal,és a sütő teteje rendesen lelegyen csukva.Én 10 dk-val kevesebb lisztet szoktam beletenni,helyette 2 evőkanál burgonyaport teszek bele.Jobb és puhább lesz így a kenyerem. A sütés végét csipogással jelzi a gép,Akkor vedd ki kesztyűvel,mert forró a tál.
Én kenyérsütőgép nélkül csinálom.
Pék-cukrász a szakmám, de nekem így jó.
sose hazsnáltam a sütőgépet. Próbáld ki így:
1kg fehér liszt
2 dkg élsztő
1,5 dkg só
0.5 l víz.
Kevés kovász (Liszt (40dkg(+víz (2,5dl)+élesztő) ->3 óra érés
majd a maradék 60 dkg liszt s a 2,5dl víz.
Dagasztod, 3 db 0,5 kg vekni jön ki belőlle.
Hosszformázod, keleszted, s nekem régi típusú gáztűzhelyem van 6-os fokozaton (200-240) nekm 30 perc alatt megsül.
Ha egészben teszed be, akkor a belseje nyers maradhat.
23F
1.! Burgonyaport hol lehet kapni?
2.! Dagasztod, hosszformázod, keleszted pontokat picit bővebben kifejtenéd Nekem?:)
Köszi Nektek!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!