Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell a por zselatint...

Hogy kell a por zselatint használni?

Figyelt kérdés

Nem kaptam zselatin lapot a boltban, csak por volt. Még sosem használtam. Van ennek valami praktikaja? Ezt hogy erdemes hasznalni? Te hogy szoktad?

Köszönöm szépen a válaszokat!



2021. ápr. 14. 16:37
 1/5 anonim ***** válasza:
35%
Melegebb folyadekba (amibe eppen kell) szoktak, de szerintem a lappal is kb ugyanez a helyzet. Egyebkent a hatuljara van irva.
2021. ápr. 14. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 alletta ***** válasza:
42%
meleg vízben, nem forrásban lévőben elkevered, hagyod kicsit hűlni, és hozzáadod amihez akarod. ahogy írták előttem, rá van írva a hátuljára, hogyan kell használni.
2021. ápr. 14. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
31%
Langyos vízbe beáztatod utána fel kell melegíteni hogy elovadjon.Vissza hűtöd es mehet amibe szeretnéd.Kicsit büdösebb a lapzselatinnál.
2021. ápr. 14. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:
39%
Első lépésként hideg vízbe kell tenni, körülbelül annyiba, amennyi ellepi. Egyet keverünk rajta, majd hagyjuk megduzzadni a zselatint, kell neki pár perc. Ha a vizet magába szívta, elkezdjük nagyon alacsony lángon melegíteni - folyamatos kevergetés mellett. Nagyon fontos keverni, hogy ne maradjon csomós. A cél az, hogy megolvadjon, de nem szabad forrnia! Ahogy elkezd folyékonnyá válni, kapcsoljuk le alatta a lángot, ha forrni kezd, akkor a zselatin elveszíti zselésítőképességét. Ha megolvadt, rögtön adjuk a krémhez, alaposan keverjük el benne.
2021. ápr. 14. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
79%

Ki pontoz le mindenkit? Faj az igazság vagy mi?

Nagy betukkel rajta van a hatuljan.

2021. ápr. 14. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!