Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zselatin helyett mit lehet...

Zselatin helyett mit lehet használni?

Figyelt kérdés
2011. jan. 4. 21:02
 1/2 anonim ***** válasza:

Mibe akarod tenni?

Helyettesítheted aszpikkal.

A legegyszerűbb és legolcsóbb,ha csirkelábat veszel. Nagyon pici sóval felteszed főni. Ha a lábak megfőttek,próbát veszel,hogy megalvad-e? Ha nincs rajta sok víz,akkor igen.

Mielőtt leveszed a tűzről,egy tojásfehérjét keverj össze paradicsompürével,a forrásban levő vízbe öntsd bele és keverd addig,amíg a keverék összeáll a tetején.

Hagyd egy kicsit hülni,szedd le a tetejéről a habot. A lét

egy sűrűszövésű ruhán szűrd át. Tiszta aszpikot kapsz.

2011. jan. 4. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Egy agar-agar nevű alagakivonatot, ugyanazt tudja, mint a zselatin. Sőt újramelegíts után is visszadermed. Bioboltokban lehet kapni. Szuper, de nem olcsó.
2011. jan. 5. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!